Těsně před novým rokem se na Steamu představil nový indie titul od začínajícího studia PSINE. Je pravda že nových her od neznámých studií se na tomto herním obchodě objevuje hodně, občas si však některý získá větší pozornost. Stejně tak je tomu i v případě The House in The Hollow, a to především díky povedené grafické stránce a inspiraci u oblíbeného hororového titulu Layers of Fear.

Jedná se o explorační mysteriózní adventuru z pohledu první osoby poháněnou Unreal Enginem. Jako mnozí další se vydáváte po stopách tajemného okultisty Francise Barreta, za účelem odhalit jeho tajemství. Tato reálná postava byla v 18. století známá především pro své okultistické a čarodějné rituály, prováděné v jeho rodinném sídle. Tento britský „vědec“ a spisovatel magické knihy „The Magus, or Celestial Intelligencer“, která se stala základem pro okultistické vědy, však jednoho dne záhadně zmizel a nikdo dodnes neví proč. Říká se, že mnozí se již vydali pátrat po Barretových tajemstvích, nikdo však stále neuspěl a někteří se z této výpravy údajně nikdy nevrátili.

The House in The Hollow nám nabídne možnost pátrat po jeho sídle a lesnatém okolí na vlastní pěst. Dočkat se máme řady hádanek, ale také zajímavého příběhu s hutnou atmosférou. Těšit se můžeme i na propracovanou fyziku jednotlivých předmětů a samotného okolí. Vývojáři se samozřejmě zaměřují i na grafickou stránku hry a slibují tak kvalitně odvedenou práci se světlem a efekty, jako je například adaptace očí. Hra vypadá zajímavě a určitě stojí za to ji sledovat. Vydání je prozatím naplánováno na čtvrté čtvrtletí tohoto roku pro PC.