V průběhu minulého měsíce internet obletěly fotografie a videa s ukrajinskými traktory, které táhnou ruskou těžkou techniku. Začalo se jim říkat postrach Rusů a vnikla celá řada vtípků. Na ně nyní navazuje počítačová hra Ukrainian Farmy od ukrajinského vývojářského týmu.

„24. 2. 2022 v pět hodin ráno nás probudily zvuky ruských raket, které bombardovaly naše města bez vyhlášení války. Následující dny jsme strávili odváděním našich rodin do bezpečí. Ujistili jsme se, že jsme tam, kde musíme být, abychom pomohli těm, kteří jsou nám a naší zemi drazí,“ líčí první dny války tvůrci hry.

„Někteří z nás jsou nyní dobrovolníky a příslušníky ukrajinských ozbrojených sil. Jiní jsou aktivně zapojeni do civilních dobrovolnických skupin, které poskytují pomoc potřebným. Tyto skupiny obstarávají a dodávají potraviny, léky, teplé oblečení a další věci civilistům v našem hlavním městě Kyjevě a dalších městech po celé zemi. Evakuují civilisty, kteří uvízli v místech napadených ruskými silami. Potřebují vaši pomoc.“

Nyní dělají to, co umí nejlépe – vytvářejí další hru. „Poslouží nám jako poděkování za jakoukoli podporu, kterou od vás můžeme získat,“ říkají.

Ve hře Ukrainian Farmy si můžete vyzkoušet být jedním z nejstrašnějších bojovníků na ukrajinském bojišti – ukrajinským traktoristou. „Vyzrajte na čas a ‚vysoce přesné‘ dělostřelecké bombardování a ukořistěte co nejvíce ruských tanků, nákladních aut a APC,“ popisují svůj projekt, na němž stále pracují a plánují přidat další traktory a nové mapy.

Ukrainian Farmy si můžete zdarma stáhnout zde a zahrát na PC, macOS a Linuxu. Sami si můžete určit, kolik za hru zaplatíte. Veškeré peníze půjdou na humanitární účely.