Pokračování úspěšné dobrodružné adventury Slime Rancher vstoupilo do předběžného přístupu. Navazovat má přímo na příběh prvního dílu, takže už teď je všem fanouškům hry jasné, že se opět ujmou role hlavní hrdinky Beatrix LeBeau. V jejíž roli se vydají na cestu přes Slime Sea na Rainbow Island.

V cestě vám budou stát, jak už je z názvu patrné, desítky druhů prapodivných zvířátek tvořených převážně ze slizu. Při prozkoumávání nádherného barevného světa budete slizké potvůrky objevovat a následně shromažďovat na své farmě, kde vám mají pomoct k tomu, abyste své honosné sídlo mohli rozšiřovat.

Těšit se můžete také na desítky nových druhů materiálů a tajemné technologie, které stejně jako nové obyvatele planety objevíte prozkoumáváním světa.

Už teď je jasné, že titul se bude u hráčů těšit velké oblibě. Vypovídají o tom jednak velmi kladné uživatelské recenze na Steamu a především fakt, že během prvních několika hodin bylo prodáno více než sto tisíc kopií. Později se prodeje vyšplhaly na 300 tisíc a na Steamu bylo 95 procent pozitivních recenzí z celkových 6000 tisíc hodnocení. O radost se s fanoušky podělil i jeden z autorů na svém Twitteru.

Plná verze vyjde nejdříve za 18 měsíců. Slime Rancher 2 je dostupný na Xboxu Series X/S a PC verze je dostupná jak na Steamu, tak na Epic Games Store. A pokud jste majitelé Game Passu, najdete hru také tam.