Začala výprava do období paleolitu/neolitu v low poly grafice. V předběžném přístupu na Steamu byl spuštěn craftovací survival Polylithic od českých autorů příběhově nezávislé hry FFF.

Polylithic klade důraz na správu kmene. Budete lovit, stavět, odemykat nová vylepšení a současně se starat o potřeby a štěstí své rodiny v pravěku.

„Vaším cílem je shromažďovat zdroje, které vám zajistí základní prostředky k přežití. Budete se muset naučit živit sběrem a lovem všeho možného. Od obyčejných králíků až po obří mamuty, kdy každé zvíře představuje jinou výzvu, kterou je třeba překonat,“ uvádí popisek hry.

Naštěstí na to všechno nebudete sami, jsou tady další členové kmene. Když se o ně budete starat, zajišťovat jim potravu a pomáhat jim s jejich potřebami, ochotně vám na oplátku pomohou s úkoly, které jim zadáte, případně se s vámi vydají do divočiny.

Polylithic obsahuje české titulky a do 16. 11. 2023 je na Steamu o 15 % levněji - 12,57 euro (cca 310 Kč). Plná verze by měla vyjít za rok. K hraní potřebujete 64bitový procesor a operační systém Windows 10, Intel Core i5 7400, 8 GB RAM, grafickou kartu GeForce GTX 970 a 1500 MB volného místa na disku.