Nedávno byly potvrzeny hardwarové specifikace nový PlayStation. Vypadá to však, že Xbox bude v oblasti hardwaru s novou generací opět napřed. Nasvědčuje tomu tvrzení novináře Ainsleyho Bowdena, který tvrdí, že podle několika zdrojů bude nový Xbox silnější než nadcházející PlayStation.

Xbox se má dle všeho jmenovat Xbox Anaconda. Bohužel je to nejspíše opět krycí název stejně jako v případě projektu Xbox Scorpio, a nejspíše se tak zase dočkáme nějaké srandy jako Xbox XX, Xbox X Max nebo třeba jen Xbox. Microsoft se určitě postará o to, aby nám hlavu pořádně zamotal.

Jaké bude mít nový Xbox vnitřnosti, sice zatím nevíme, ale bude mít rozhodně co překonávat. Chystaný PlayStation má totiž mít rychlé SSD a podporu ray-tracingu. Více o ní se můžete dozvědět ZDE. Co však víme, je, že ani PlayStation ani Xbox nebudou vypadat jako koncepty, které můžete najít na internetu. Pravděpodobně se dočkáme podobné krabice jako letos, zato jsou ale tyto krabice na rozdíl od zmiňovaných konceptů mnohem praktičtější.

Hardware však rozhodně není všechno a Microsoft má stále co v oblasti exkluzivit dohánět. Zatímco na PS4 můžete najít pecky jako God of War nebo Horizon Zero Dawn, na Xboxu si zahrajete exkluzivně maximálně tak Forzu nebo Crackdown 3, který rozhodně za koupi nestojí. Přesvědčit se o tom ostatně můžete v nové recenzi od Duppyho.