Společnosti Playground Games a Microsoft se chystají ukončit životní etapu velice kladně hodnocených závodů Forza Horizon 4. Hra vyšla v roce 2018 a zavedla hráče do otevřeného světa Velké Británie.

Forza Horizon 4 bude odstraněna z digitálních obchodů. Od 15. 12. letošního roku nebude možné hru zakoupit v obchodech jako je Xbox Store a Steam. Je to z důvodu vypršení licenčních smluv.

Pokud jste si Forzu Horizon 4 koupili, tak pro vás se nic nezmění. Nadále budete mít přístup ke hře a případně i dodatečnému obsahu. Titul bude pochopitelně odstraněn také z nabídky Game Passu. Jestliže jste Forzu Horizon 4 hráli díky předplatnému a koupili jste si nějaké DLC, obdržíte kompenzaci ve formě tokenů. A to za předpokladu, že jste měli 25. 6. 2024 aktivní Game Pass.

V souvislosti s touto změnou byly z nabídky odstraněny dodatečné balíčky a postupně bude hra ve slevě. Na Steamu teď běží 80% sleva na Standard Edition (13,99 eur), Deluxe Edition (17,99 eur) a Ultimate Edition (19,99 eur). 14. 7. bude sleva také na Xbox Store.

Aby se vývojáři s Forzou Horizon 4 rozloučili, přichystali nový festivalový playlist. Spuštěn bude od 25. 7. do 22. 8. Půjde o poslední událost a poslední možnost k odemknutí achievementů A Creature of Habit, Stunt Puller, Cashing In a Perfectionist.