Call of Duty, Battlefield a další střílečky se zaměřují na bitvy, kde hlavními hrdiny jsou jednotky NATO a Spojených států amerických. Íránská animátorská společnost Kosar3D hodlá využít svých dosavadních zkušeností a hráčům po celém světě nabídnout střílečku ve stylu Call of Duty, ve které se mezinárodní vojska stanou antagonisty a hrdiny bude Írán a Rusko.

Hráči budou hrát za členy íránsko-ruské vojenské jednotky, která bude zřejmě bojovat s nepřítelem po celém světě. Skupina má totiž za úkol neutralizovat operace v zárodku, které plánuje nepřítel proti Íránu a Rusku. V tomto případě jsou nepřítelem jednotky Severoatlantické aliance, respektive Spojené státy americké, Izrael a zřejmě Ukrajina.

Hra by neměla nabídnout rozsáhlé bitvy, nýbrž menší preventivní útoky na území nepřítele. Několik z nich se bude v prvních sedmi misích soustředit na Ukrajinu, kde má hráč zničit tajnou americkou laboratoř, aby zastavil výrobu viru, jenž mění Ukrajince v zombie útočící na Rusko.

To je poněkud přitažené za vlasy. Objevují se obavy, že hra Revenge bude pouhou ruskou propagandou. Režisér Farhad Azima, který natočil válečné filmy s propagandistickým vyzněním (například Battle for the Persian Gulf 2 o ozbrojeném konfliktu mezi íránskými revolučními gardami a americkým námořnictvem v Perském zálivu), se netají ambicemi vyrovnat se světové produkci, jako je Call of Duty. Dle něj se Revenge grafikou a kvalitou vyrovná americkým a světovým hrám, a to navzdory omezenému zázemí.

Azima v rozhovoru Russia Today tvrdí, že mise na Ukrajině jsou založeny na tom, že se Rusko zmocnilo amerických laboratoří na Ukrajině, které vyrábějí smrtící viry. Zombie přidal pro zvýšení napětí; aby to bylo zajímavější. Azima ovšem vychází z nepodložených informací o amerických laboratořích na Ukrajině, které mají vyrábět biologické zbraně. Šlo o součást propagandy, kterou od začátku války na Ukrajině šíří Kreml.

Jednou z dalších misí bude výzva v podobě souboje mezi íránským stíhacím letounem Suchoj čtvrté generace a stíhačky páté generace Spojených států, F35. Teoreticky by měla vyhrát F35, ovšem ve velmi těsném souboji má mít navrch Suchoj, zejména pokud je pilotem Íránec, dodal Azima.

Kromě Ukrajiny se předpokládá, že íránsko-ruská jednotka zaútočí nejspíš na Izrael. Naznačuje to zmínka o nepřátelské půdě a zničení nepřátelské raketové základny hypersonickou balistickou střelou. Alespoň tak to stojí na YouTube, zatímco na webových stránkách se mluví o zničení sionistických stíhaček.

Režisér Azima si už v roce 2016 stěžoval, že Call of Duty působí jako prodloužená ruka tiskového oddělení americké armády, kde má hráč za úkol postřílet všechny Araby a muslimská krev je nejlevnější na světě. S Revenge to chce změnit a ukázat hráčům druhou stranu konfliktu. Projekt je ve vývoji dva roky a má být dokončen letos. Vzniká v Unreal Enginu, ale nemáme potvrzené platformy.