Po řadě teaser trailerů oznámilo švédské studio Frictional Games svou novou hru a udělalo radost všem příznivcům hororové série Amnesia. Na podzim letošního roku totiž na PC a PlayStation 4 vyjde Amnesia: Rebirth, pokračování first-peson hororu s novým hrdinou, zasazením a hrůzami.

To hlavní ale zůstává stejné. Při hraní budeme muset ovládnout strach tváří v tvář nepředstavitelnému teroru. Hlavní postavou je Tasi Trianon, která se ocitne v alžírské poušti a nepamatuje si, jak se na tohle místo dostala. Hlavním úkolem je, aby si Tasi vzpomněla na minulost. Při tom ale bude prožívat něco, co by nikdo z nás nechtěl.

„Hra se odehrává v pusté krajině alžírské pouště a soustředí se na novou postavu jménem Tasi Trianon. Tasi se vydá na trýznivou cestu osamělostí a zoufalství, osobním strachem a bolestí, zatímco zkoumá hranice lidské odolnosti,“ popisují vývojáři svou novou hru a potvrzují flashbacky, které hráčům umožní poznat minulost hlavní hrdinky.

Těšit se můžete na překonávání hádanek, které vám stojí v cestě, stejně tak na pečlivou správu omezených zdrojů, fyzičky i duševního zdraví. „Setkejte se s hrůznými stvořeními a využijte svého rozumu a porozumění světa, abyste jim unikli.“

Kreativní ředitel Thomas Grip zase promluvil o tom, co studio pod jeho vedením čekalo. „Museli jsme překonat očekávání, vylepšit staré věci a udělat všechno, co jste od nás viděli, jinak.“ Amnesia: Rebirth má přinést emociálně trýznivou cestu - půjde o něco jiného a má to být méně předvídatelné. „Přimějeme vás přemýšlet o věcech, které vás opravdu děsí,“ dodává Grip.

„Nemůžete se nadechnout. Tvor je jen pár centimetrů od vás. Jeho jediným účelem je živit se vaším strachem. A tak se krčíte ve tmě, snažíte se uklidnit a překonat svůj strach,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Série Amnesia se proslavila svým neobvyklým přístupem k hororovému žánru, kdy se hlavní hrdinové nemohou bránit monstrům, s nimiž se setkají, ale pouze utéct a snažit se skrýt. To samé nás čeká v Amnesia: Rebirth.