Prastará rasa obrů se zmenšuje. Jejich moudrost je téměř zapomenuta, mocní králové dávných dob jsou mrtví a jejich kdysi hrdá, velká města leží v troskách, pomalu pohlcována časem a živly. Zrazeni lidmi – svými bývalými přáteli a spojenci – dnes zotročení obři slouží jako dělníci a strašlivé válečné stroje, které lidé využívají k rozšiřování svých rozsáhlých panství.

Čas zúčtování se blíží. Jako uprchlý obří otrok, doprovázený svým lidským odsouzencem, ponesete svůj hněv, zlobu a touhu po pomstě do osad utlačovatelů. V singleplayerové akční adventuře Giants Uprising, která je zasazena do fantasy světa, budete vymáhat zpět své právo na svobodu. Při tom zjistíte, co se stalo s vašimi zotročenými příbuznými, rozdrtíte své nepřátele a stanete se jiskrou povstání obrů.

Pokud byste náhodou váhali, tak se opravdu stanete mocným, neohroženým obrem, který rozdrtí vše, co mu stojí v cestě, včetně středověkých vesnic. Vývojáři z Varsav Game Studios, kteří vytvořili netradiční Bee Simulator, lákají na emociálně strhující příběh dvou vyděděnců, náročné bitvy s využitím primitivních zbraní a extrémní destrukci.

Pokud vás hra Giants Uprising zaujala, na Steamu najdete demoverzi. 2. 11. 2021 bude spuštěn předběžný přístup. V něm by projekt měl zůstat šest až dvanáct měsíců, v závislosti na zpětné vazbě od hráčů.