Už vás nebaví starat se o čerpací stanici a hledáte novou výzvu? Tak ji máte nalézt v dodatečném balíčku Airstrip, který vám umožní postavit menší přistávací dráhu a letiště v blízkosti vaší čerpací stanice.

Na tuto novinku je navázán příběh jistého Joela. Jde o starého pilota, jenž létá na starém jednomotorovém letadle. Je trochu zvláštní a jednoho dne vás osloví, abyste mu pomohli s jeho snažením. K tomu potřebuje místo pro přistání uprostřed ničeho, aby si mohl udělat zastávku na půli cesty ke svému cíli. Na oplátku je ochotný vás zapojit do svých obchodů.

U své čerpací stanice máte dostatek místa, navíc se ukázalo, že nedalo bývala za druhé světové války stará vojenská přistávací dráha. Rozhodnete se tedy ji znovu zprovoznit a postupně budete místo vylepšovat a také opravovat staré letadlo Joela.

Pokud se do nového druhu podnikání pustíte, měli byste vědět, že na rozdíl od jiných činnostech nebude letiště vyžadovat vaši neustálou pozornost, spíše se tu a tam něco stane. Když se však stane, bude vyžadovat vaši plnou pozornost, takže práci nebudete moct hodit na zaměstnance.

Airstrip DLC je zatím dostupné pouze pro PC verzi hry Gas Station Simulator, na Steamu se prodává za necelých 8 eur. Do 3. 5. 10% sleva na 7,01€. Hra obsahuje české titulky.