Microsoft dnes pozval první hráče k vyzkoušení nového tarifu svého předplatného Xbox Game Pass s názvem Standard. U této příležitosti jsme se dozvěděli důležité detaily.

Xbox Game Pass Standard nahradí zrušenou konzolovou variantu. Největším rozdílem oproti této nabídce budou nové hry v den vydání. Ty se totiž do služby budou dostávat postupně. V některých případech to může být až 12 měsíců a někdy i dále. Termíny se budou určovat individuálně pro každou hru zvlášť.

„Některé hry, které se objeví v Game Pass Ultimate (v den vydání nebo jiné tituly), nebudou v Game Pass Standard k dispozici okamžitě a mohou být do knihovny přidány v budoucnu,“ vysvětluje Microsoft. „To může v závislosti na titulu trvat až 12 měsíců nebo déle. O přidávání her do různých tarifů budeme všechny členy služby Game Pass nadále informovat.“

Dá se předpokládat, že rok se bude čekat především na velké tituly, které mají předpoklad přitáhnout hráče.

Podle Microsoftu může být Game Pass Standard vhodnou volbou pro ty, kteří touží po větší knihovně se stovkami her, které si mohou zahrát na své konzoli, a všech výhodách tarifu Game Pass Core, včetně přístupu k multiplayeru. Také nebude chybět vybrané členské nabídky a slevy, včetně až 50% slevy na vybrané hry.

Game Pass Standard bude stát 12,99 eur (u nás dle oficiálního ceníku 329 Kč, v dolarech potom 14,99) měsíčně. Game Pass Ultimate po zdražení stojí 439 Kč (17,99 eur) a PC Game Pass potom 299 Kč (11,99 eur). Game Pass Core je možné koupit na rok za 1599 Kč (69,99 eur).

S ohledem na tyto ceny se objevují názory, zda bude o Game Pass Standard zájem. Také se objevují obavy pramenící se strachu dalšího zdražení Game Pass Ultimate.

Game Pass Standard si teď mohou vyzkoušet členové programu Xbox Insiders. Tarif stojí dolar/euro měsíčně. Microsoft neupřesnil, jak dlouho bude novou variantu testovat.