Předplatitelé Game Passu se musejí připravit na další zdražení. Microsoft oznámil velké změny, které navýší ceny služby a vyřadí základní tarif pro konzole. Ten bude nahrazen novou možností, ve které nebudou nové hry v den vydání.

Od dnešního dne, 10. 7. 2024, vstupuje změna v platnost pro nové členy. Těch stávajících se zdražení dotkne až 12. 9. letošního roku. Takto Microsoft navyšuje ceny pro české a slovenské hráče:

  • Xbox Game Pass Ultimate na měsíc: místo 389 Kč (14,99 eur) nově 439 Kč (17,99 eur)
  • Xbox Game Pass Core na rok: místo 1499 Kč (59,99 eur) nově 1599 Kč (69,99 eur)
  • PC Game Pass: místo 259 Kč (9,99 eur) nově 299 Kč (11,99 eur)

U Xbox Game Pass Core na rok je velký rozdíl mezi eury a českou korunou. Možná jde o chybu Microsoftu. Nicméně, v současné době oficiální dokument uvádí tyto ceny.

SPECIÁLNÍ GAME PASS BEZ HER V DEN VYDÁNÍ

Kromě toho Microsoft pro nové členy od dnešního dne vyřazuje Game Pass pro konzole. Současní předplatitelé si mohou tarif prodloužit až do října 2025 (stačí nezrušit předplatné). Místo něj má brzy nabídnout nový tarif nazvaný Xbox Game Pass Standard, který bude stát 14,99 eur (takže u nás 389 Kč) a obsáhne stovky her z katalogu, které můžete hrát na konzoli Xbox, a nabídne hry pro více hráčů a speciální herní slevy, včetně 50% slevy na vybrané hry. Co ale nezahne, tak jsou hry v den vydání. Tedy mohlo by jít o takové rozšířenější Core. To má jen omezenou nabídku her. Microsoft totiž dříve slíbil, že každá jeho hra bude v den vydání dostupná v Game Passu.

Nutno zmínit, že v případě Xbox Game Pass Ultimate a PC Game Pass se kromě navýšení ceny nic nemění. Tyto tarify nadále zahrnou hry v den vydání.

Tohle vše se děje před příchodem Call of Duty: Black Ops 6, které bude do Game Pass uvedeno v den vydání, tedy 25. 10. 2024. Předplatitelé nadále čekají na další hry od Activisionu Blizzard, zatím se dočkali pouze Diabla 4. Dle neoficiálních zpráv mají brzy následovat tituly Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Tony Hawk's Pro Skater 1+2 a Spyro Reignited Trilogy.

PŘIPRAVOVANÉ HRY OD MICROSOFTU