Na Medvídka Pú už neplatí autorská práva a tvůrci hororů toho hodlají využít. Stalo se tak v případě dvojice filmů Krev a med, ale nevyhnou se tomu ani videohry. Winnie's Hole je roguelite titul od studia Twice Different a vy si ho už nyní můžete vyzkoušet v demu na Steamu.

Přečtěte si také: Behaviour Interactive kupuje vývojáře Darkest Dungeon

Ve hře ovládáte mutující virus, který nakazí oblíbenou dětskou postavu. Musíte se pohybovat skrze jeho celé tělo, které budete i viditelně měnit ve snaze udělat z medvídka krvežíznivý stroj na zabíjení.

Hra má dvě fáze, nejprve cestujete pomocí dílků podobných těm z Tetrisu a v Púově těle sbíráte mutace a vylepšení. Následně pak bojujete s dalšími obyvateli Stokorcového lesa, kdy stejné dílky skládáte do Púova mozku a tím vybíráte útoky a jiné akce. Kromě Tetrisu si lze všimnou i inspirace hororem Darkest Dungeon. I tady jde o roguelite, takže očekávejte časté umírání a zkoušení znovu.

Hra také zaujme krásně malovanou grafikou a suchým černým humorem, který podtrhuje absurdní námět titulu. Podívat se můžete i na nový trailer, který ukazuje gameplay a vybízí ke stažení demoverze.

Winnie's Hole zatím nemá potvrzené datum vydání, jisté je, že vyjde exkluzivně na Steamu. Za hrou stojí nezávislé studio Twice Different, které můžete znát jako vývojáře karetního hororu Ring of Pain. Ta se dočkala vřelého přijetí, v současné době má na Steamu hodnocení „velmi kladné“ s 92 % pozitivních recenzí.

Pokud máte zájem o další horor s oblíbeným maskotem, můžete si u nás přečíst o Infestation 88, kde vás pro změnu bude strašit Mickey Mouse. A pokud byste radši jiný žánr, můžete si přečíst o Mickey Mousem inspirované střílečce MOUSE: P.I. For Hire.