Původní verze oblíbené dětské postavičky může být od 1. 1. 2024 použita kdekoliv a jakkoliv. Mickey Mouse z krátkého animovaného filmu Parník Willie je totiž ve veřejném vlastnictví. Vývojáři z Nightmare Forge neztráceli čas a představují světu Infestation 88, kooperativní epizodický survival horor, ve kterém najdeme i prvního Mickey Mouse.

V Infestation 88 se jeden až čtyři hráči stanou deratizátory a postaví se hrůzám v podobě všelijakých potvor, včetně hodně nebezpečného Myšáka, před nímž budou utíkat. V budoucnu mohou dorazit další známé postavy, které byste tady rozhodně nečekali.

„V roce 1988 se to, co bylo považováno za epidemii hlodavců na různých místech, změnilo v něco mnohem hrozivějšího,“ odhalují část příběhu autoři z nezávislého studia.

Čelit máte strašlivé entitě a důležité bude osvojit si nejúčinnější techniky, jak s těmito ohavnostmi se vypořádat v různých úrovních. K dispozici bude soukromé i veřejné lobby, podpora DLSS a znovuhratelnost podpoří náhodné rozmístění předmětů.

Vydání v předběžném přístupu na Steamu je naplánováno na letošní rok. Vývojáři budou postupně přidávat nový obsah (noví nepřátelé, nové lokalizace, nové mechaniky či nové vybavení). Plnou verzi chtějí mít za šest až dvanáct měsíců.

Připomínáme, že pro PC vzniká také first-person střílečka Mouse.