Hrdinská střílečka Deadlock, o které se dlouho spekulovalo, se letos stala jedním z nejhůře utajovaných tajemství herního světa. I když vývojáři z Valve ohledně tohoto projektu stále mlčí, ve hře přesto bylo o víkendu více než 12 000 hráčů zároveň, což by mohlo naznačovat její blížící se odhalení.

Šeptanda kolem Deadlocku se internetem šíří už nějakou dobu a hra je téměř potvrzená. Valve si minulé léto zaregistrovalo ochrannou známku na název „Deadlock“ pro „poskytování online herních služeb“, krátce poté, co unikly záběry ze hry, ve kterých byly vidět MOBA linky, kolejnice podobné BioShocku Infinite a 19 hratelných hrdinů.

Předpokládá se, že tyto úniky pocházely z uzavřeného playtestu, kterého se zúčastnilo více než 1 000 hráčů. Avšak současný playtest dosáhl dle databáze SteamDB historického maxima přes 12 000 hráčů hrajících současně. To jsou čísla, za která by se nemusely stydět další podobné střílečky.

Co je na celé situaci ještě zajímavější, je skutečnost, že Valve zatím neposkytlo žádné oficiální prohlášení o hře, ačkoliv je nyní veřejným tajemstvím. Je možné, že vývojáři zvolí podobný přístup jako u Counter-Strike 2, kdy hru oznámí náhodně během pracovního týdne a následně rychle spustí veřejné testování před plným vydáním. Nebo se Deadlock připojí k Half-Life 3 a bude odsunut do propasti nikdy nevycházejících titulů.

I když zrovna o třetím Half-Life se znovu po letech objevily spekulace, že by se na něm pod krycím názvem White Sands mohlo pracovat, o čemž si můžete více přečíst v našem článku zde. Raději se ale moc netěšte…