Dvoučlenné pražské studio Trickster Arts, které v roce 2019 vytvořilo bezplatnou mobilní hru Monolisk (později i na PC, kde má spíše kladné hodnocení), se pochlubilo novým projektem, intenzivní a rychlou střílečkou s RPG prvky.

Jmenuje se Dreadhunter a ve zkratce by se dala popsat jako setkání Diabla s Doomem. Jde totiž o rychlou „over the top“ twinstick střílečku a zároveň RPG. Ve hře budete pilotovat třímetrového high-tech mecha, s nímž se probojujete hordami sci-fi monster přes procedurálně generované úrovně. Každá vrcholí soubojem s bossem. Zajímavé je, že všechny předměty, které z nepřátel vypadnou, mají nějakou výjimečnou funkcionalitu (podobně, jako legendárky v ostatních RPG hrách).

„Zaměřili jsme se na intenzivní a úderný soubojový systém, kde se rychle střídá boj na dálku a nablízko a hráč musí být stále v pohybu. Naše příšery jsou rychlejší a nebezpečnější, než je obvykle v RPG žánru zvykem, což mj. přesouvá pozornost z nekonečného násobení hráčových statů na jeho skill a konkrétní kombinace vybavení,“ píše Matouš Ježek ze studia Trickster Arts v tiskové zprávě, kterou jsme obdrželi.

„Ke zbraním přistupujeme prakticky jako ke speciálním schopnostem. Lze je vylepšovat mody a tím, co má hráč na sobě. Samozřejmě máme ale i standardní schopnosti, které lze vylepšovat do zajímavých variant skrze jejich vlastní stromy schopností,“ dodává Matouš.

Dreadhunter je ve vývoji od začátku roku 2020 a vyjde jako prémiová hra na PC. Cílem je spustit předběžný přístup na Steamu do konce roku 2023. Hra bude mít české titulky, dabing ve hře vůbec nebude.