Tři roky po vstupu do předběžného přístupu se v české strategii s vlaky začal testovat multiplayer. Hit Mashinky od Jana Zeleného zve komunitu, aby ho vyzkoušela.

Multiplayer podporu až 8 hráčů na stejné mapě, včetně těch ručně vytvořených. Připojení je peer 2 peer, ale hru můžete hostovat bez veřejné IP. Samozřejmě nechybí možnost chránit svůj server heslem.

Okno chatu je přístupné pomocí ~ nebo ikony na panelu nástrojů. Umístění na mapě nebo objekt můžete snadno přidat do zpráv kliknutím na ně při psaní zprávy. Každý pak může snadno kliknout na tyto „hypertextové odkazy“ v chatu a přemístit se k danému objektu.

„Jsem nesmírně rád, že mohu konečně vám všem umožnit, abyste spojili síly s přáteli a ukázali, jak dokážete spolupracovat, nebo naopak kdo z vás je nejlepší stavitel a dopravní manager :) Tato chvíle pro mě znamená hodně. Obrovský milník mnohaměsíční práce. Posledních pár týdnů hrajeme každý večer s přáteli z Ruska, Argentiny, České republiky a tak podobně na velké mapě. Po pár hodinách je mapa každý den tak pokročilá, tak zalidněná, že jen létám kamerou nad všemi těmi propletenými kolejišti a nemám slov. Doufám, že se vám bude aktualizace líbit stejně jako jsem z ní nadšený já sám :),“ dodává Jan Zelený s přáním krásných vánočních svátků hodně klidu a pohody a vše nejlepší do celého nového roku.

Multiplayer v Mashinkách si může užívat každý, stačí přepnout na experimentální verzi hry. Více informací ve zprávě na Steamu.