Společnost Google po roce provozu spouští v České republice Google Play Pass. Službu si mohou všichni uživatelé mobilů a tabletů s operačním systémem Android vyzkoušet po dobu 14 dnů a poté se rozhodnout, zda se jim vyplatí platit 139 Kč měsíčně, respektive 849 Kč za roční členství.

Herní předplatné je stále populárnější. Dokazuje to zájem o Xbox Game Pass od Microsoftu, který je také dostupný na Androidu, nebo konkurenční Apple Arcade, kde roční členství stojí 1390 Kč.

V rámci předplatného Google Play Pass získáte přístup do knihovny obsahující více než 500 aplikací a her. Ty si můžete užívat bez otravných reklam a mikrotransakcí. V katalogu najdete i dva české zástupce od studia Amanita Design - Samorost 3 a Chuchel.

„Pro hráče má Play Pass velkou hodnotu v tom, že jim za jednu platbu nabízí přístup k ucelené sbírce kvalitních her, o kterých by se jinak možná vůbec nedozvěděli, a pomáhá jim tak objevovat novinky i časem prověřené klasiky,“ říká Jakub Dvorský, zakladatel Amanita Design.

V knihovně se nachází například i Monument Valley, Terraria a Star Wars: Knights of the Old Republic, ale i méně známé kousky, jako je SAMURAI II: VENGEANCE, This War of Mine, Teslagrad a mnoho dalších. Google navíc plánuje každý měsíc přidávat úplné novinky jako Olo Loco a Bright Paw, i osvědčené tituly jako Dakka Squadron od studia Phosphor a sérii Worms od Teams 17, které se objeví do konce tohoto roku.

Výhodou Google Play Pass je možnost sdílet členství s rodinou, předplatné může využívat až pět dalších členů domácnosti. Každý přitom může používat vlastní aplikace/hry a různá nastavení.

„Pro předplatitele jsme přidali novou ikonu Play Pass, aby tyto aplikace a hry mohli snáze najít. Dostat se k nim můžete také přes Obchod Play – stačí hledat ikonu Play Pass. Pokud máte předplatné, všechny aplikace a hry, které si vyhledáte na domovské stránce Play Pass nebo v Obchodě Play označené ikonou, jsou pro vás plně odemčené,“ dodává tisková zpráva.

Přečtěte si také: Našlapaný Xbox Game Pass, zombíci v Call of Duty, kritika EA