Dobré ráno. Tvůrci Shadow Warrior 3 chystají dosud nejambicióznější hru. Respawn mají vytvářet Titanfall 3. Zajímavé statistiky Crusader Kings 3. Shadowlands fyzicky jen ve sběratelské edici.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- V polském studiu Flying Wild Hog připravují nejen Shadow Warrior 3, ale také dosud nejambicióznější hru. Ta vzniká ve spolupráci s vydavatelskou společností Focus Home. Na podrobnosti si musíme ještě počkat.

- Následující měsíc bude pro Xbox Game Pass hodně zajímavý. Přidán bude Doom Eternal (od 1. 10. pro konzole a Android), Drake Hollow (od 1. 10. pro PC), Brutal Legend (od 8. 10. pro konzole), Forza Motorsport 7 (od 8. 10. pro konzole, PC a Android) a Ikenfell (od 8. 10. pro konzole a PC). Také víme, že 10. 11. dojde na Gears Tactics.

Přečtěte si také: Vývojáři chystají oživení Predator: Hunting Grounds a vydání hry na PS5 a Xbox Series

- Naděje umírá poslední. Před několika měsíci zástupci Respawnu prozradili, že na dalším díle Titanfallu v současné době nepracují. Brazilský streamer TheNeon_Beast ale na Twitteru naznačil, že je Titanfall 3 ve vývoji. Rychle ale svůj tweet smazal. Tenhle člověk dříve opakovaně informoval o vývoji Apex Legends a často měl pravdu. Jeho slova potvrdil Biast12, jeden z nejdůležitějších členů komunity Apex Legends, ale i on svůj tweet smazal.

- Dnes v sedm hodin večer začne stream s představením Zombies režimu v Call of Duty: Black Ops Cold War. Sledovat můžete na oficiálních kanálech Call of Duty. My vám přineseme vše v podrobném článku.

- Když už jsme u Call of Duty, tak šestá sezóna Call of Duty: Warzone / Modern Warfare přináší noční režim, metro i zombíky. Pomocí metra mohou hráči rychle cestovat téměř po celém Verdansku, zatímco v některých zápasech bude tma. Plíživí masožravci se o slovo přihlásí 20. 10. v rámci nové události. Součástí šesté sezóny jsou i nové mapy, noví operátoři a skiny.

- Port Royale 4 se dle zahraničních recenzí povedl. Novináři chválí grafiku, přehledné rozhraní a dobré ovládání na konzolích nebo tahové námořní bitvy. Hůře je na tom příběh, který není tak zajímavý. Hra vyšla na PC, PS4 a Xbox One. Switch verze bude následovat brzy.

- EA Play bude součástí předplatného Xbox Game Pass Ultimate od 10. 11. letošního roku a bude dostupné na počítačích, Xboxu One i Xboxu Series X a S.

- Paradox Interactive se pochlubili zajímavými statistikami z Crusader Kings 3. Hráči ve hře dohromady strávili 25 milionů hodin. Během této doby se narodilo více než 40 milionů digitálních dětí a 18 milionů lidí bylo zavražděno. Dále 1,5 milionu vězňů bylo kanibalizováno a pouze 141 tisíc šťastlivců dokázalo uprchnout z vězení. Hráči také mají rádi svaté války, začalo jich 1,4 milionu a téměř 30 000krát byla obnovena Římská říše.

- V obchodech nehledejte klasickou standardní edici World of Warcraft: Shadowlands, ve fyzickém provedení se totiž neprodává. Blizzard se rozhodl dát maloobchodníkům akorát sběratelskou edici expanze a zbytek prodávat výhradně digitálně.

- Hráči kritizují Electronic Arts poté, co se v katalogu hraček řetězce British Smyths Toys objevila reklama na FIFA 21. Na tom by nebylo nic k pozastavení, ovšem reklama se soustředí na režim Ultimate Team a přímo zmiňuje nákup FIFA bodů pro otevírání balíčků. Jak si ale jeden uživatel všiml, podobné reklamy měla FIFA i v minulosti.

- Tým IllFonic připravil menší bezplatnou aktualizaci. Ta do Predator: Hunting Grounds přidala novou mapu a PvP režim nazvaný Clash, ve kterém dva týmy po čtyřech hráčích bojují proti sobě a snaží se získat co nejvíce kontrolních bodů. Každý zabraný bod a zabitý nepřátel naplňuje metr Predátora vašeho týmu. Po jeho naplnění se odemkne Predátor a jeden z vašeho týmu se stane mimozemským lovcem.

- Need for Speed ​​Hot Pursuit Remastered se blíží. Neoznámenou hru tentokrát zmiňuje jihokorejská ratingová agentura, tak už by nás EA nemusela napínat a závody konečně představit. Dříve se titul objevil u Amazonu pro Xbox One a Switch a také u australského maloobchodníka.

- V rámci nedávno vydaného Mortal Kombat 11: Aftermath vychází balíček All Hallows 'Eve Skin Pack, který přináší nové skiny pro tři bojovníky: Fujin, Sheeva a RoboCop.

Tak to by bylo vše. Nezapomeňte se dnes dívat na Showtime, máme pro vás připraveno několik zajímavých témat. Například zavzpomínáme na první PlayStation, který slaví 25 let od uvedení na trh. Měli jste PS1?