Amenti Studio se chystá hráčům předvést novou verzi své izometrické roguelite akce The Book of Aaru. Prostřednictvím vylepšené demoverze se zájemci budou moci ponořit do egyptského světa obohaceného o prvky sci-fi a bojovat proti neúprosným nepřátelům a čelit náhodně generovanému prostředí.

Důležité bude správně načasovat úhyby a protiútoky, zatímco budete vládnout dvěma zbraněmi a kombinovat jejich síly k provedení devastujících komb zakončení. Nezávislí vývojáři připravují celou řadu ručně vytvořených scén. Při každém vašem pokusu je náhodně vybráno několik z nich. Díky tomu má být každá výprava jedinečná.

V tomhle starověkém Egyptě se prolíná historie, mytologie a pokročilá sci-fi technologie. Hrát budete za Emily Sands, odvážnou badatelku, která v roce 1926 záhadně zmizela při hledání Osirisova chrámu. Prokletí a zbavení lidskosti budete procházet ručně vytvořenými chodbami s pastmi, z nichž každá představuje odlišnou výzvu, která vyžaduje rozmanité dovednosti, přesné načasování a přizpůsobivé strategie.

Čtyřčlenný tým čerpá inspiraci od gigantů žánru jako Curse of the Dead Gods a Hades. Nové demo bude na Steamu odemknuto v úterý 8. října/októbra tohoto roku. Plná verze je v plánu na začátek roku 2025. Zatím se můžete v galerii podívat na čerstvé obrázky ukazující změny provedené během vývoje, včetně lepšího nasvícení, efektů a odrazů.