Dnes v brzkých odpoledních hodinách darovala společnost Sony předplatitelům PlayStation Plus střílečku Call of Duty: WWII. Při čekání na druhou hru, kterou je údajně Spider-Man, přichází Microsoft se svou pravidelnou nabídkou. V červnu si aktivní členové Xbox Live Gold budou moci do své knihovny na Xboxu One přidat čtyři hry, zatímco majitelé Xboxu 360 dvě.

Jako první tu pro Xbox One máme plošinovku Shantae and the Pirate's Curse od WayForward Technologies, která vyšla v roce 2014 původně na Nintendo 3DS a Wii U. Pro Xbox Live Gold bude k dispozici od 1. do 30. června a vyznačuje se stylistickou grafikou a příběhem, ve kterém se s bláznivým tanečním džinem vydáte na nezapomenutelné akční dobrodružství plné magie a nebezpečného piráta. Doplní ji netradiční simulátor vaření kávy a mluvení Coffee Talk, jenž si do knihovny můžete přidat od 16. června do 15. července. Pokud máte chuť naslouchat problémům moderních lidí s trochou fantasy, tak směje do toho. Čeká vás například dramatický milostný příběh mezi elfem a mimozemšťanem, který se snaží porozumět životů lidí.

Pro Xbox One a Xbox 360 tu ještě máme klasiku Destroy All Humans (od 1. do 15. června) a arkádovou střílečku Sine Mora (od 16. do 30. června). Z mého pohledu právě dva poslední kousky jsou tím nejzajímavějším z této nabídky, i když Destroy All Humans přichází poněkud pozdě, když 28. července vyjde jeho remake.

Každopádně, Destroy All Humans je bláznivá a humorná akční adventura z roku 2005 od Pandemic Studios. Stanete se v ní mimozemšťanem, který bude terorizovat obyvatele Země, odebírat jim vzorky DNA, provádět pokusy na dobytku, ničit města ve svém létajícím talíři a dojde i na anální sondu. Arkádová střílečka Sine Mora spatřila světlo světa v roce 2012 a sbírala velmi dobré známky v recenzích. Jde o horizontální shoot'em up s celou řadou výzev. Sám jsem se u této hry bavil dlouhé hodiny a vzpomínám i na Destroy All Humans, ale ten si zahraji v již zmíněném remaku. Co vy?