Známý novinář Jason Schreier tvrdí, že v Blizzardu vzniká střílečka ze světa StarCraft. Píše tak ve své nadcházející knize PLAY NICE: The Rise, Fall, and Future of Blizzard Entertainment. O svém tvrzení se více rozpovídal v podcastu IGN.

„Pokud vím, tak ten projekt je ve vývoji, nebo alespoň byl, když jsem psal tuhle knihu. Dělají na StarCraft střílečce, StarCraft pro ně není mrtvý,“ říká Schreier. Podle něj je vedoucím projektu Dan Hay, který dohlížel na několik dílů série Far Cry, než nastoupil do Blizzardu v roce 2022. Připomínáme, že na začátku září jsme psali o neoznámené střílečce právě od Blizzardu.

Kniha jako taková ale nebude zabíhat do podrobností tohoto projektu. Soustředí se totiž na příběh a historii Blizzardu. „Ale cítím, že to je zajímavý střípek, který do ní zapojil, protože to ukazuje, že Blizzard zkrátka nemůže přestat se StarCraft střílečkami,“ popisuje autor knihy.

Naráží na skutečnost, že by to byl už třetí pokus o vývoj akční hry ze světa StarCraft, respektive třetí, o kterém víme. StarCraft: Ghost je první z nich a v herní historii je relativně dobře zdokumentovaný. Šlo o taktickou, akční hru odehrávající se čtyři roky po událostech StarCraft: Brood War. Titul byl oznámen v roce 2002 a zrušen v roce 2006, dočkali jsme se ale četných gameplay videí.

Druhý pokus už tak pokrytý není, ale hra s kódovým označením Ares byla přirovnávána k Battlefieldu ve StarCraft univerzu. Vznikala na stejném enginu co Overwatch a vývoj vedl zkušený designer Dustin Browder. V roce 2019 došlo k jejímu zrušení, údajně aby se mohl její tým soustředit na Overwatch 2 a Diablo IV.

PLAY NICE: The Rise, Fall, and Future of Blizzard Entertainment vychází v zahraničí 8. října/októbra. Je pravděpodobné, že se knihy někdy dočkáme i u nás, obě předchozí Schreierovy knihy – Krev, pot a pixely a Press Reset – vydalo v českém vydání brněnské nakladatelství Host.

A pokud vás láká znovu si StarCraft zahrát, potěší vás zpráva, že 5. listopadu/novembra se série dostane do nabídky Game Pass.