Pražské studio SCS Software v roce 2002 vytvořilo kamionový simulátor 18 Wheels of Steel. Úspěšná série se postupně rozšiřovala a pokračování Extreme Trucker 2 hráče zavedlo do amerického státu Montana. Ten se shodou okolností chystá i do nového hitu American Truck Simulator. Tvůrci si na 18 Wheels of Steel vzpomněli a rozhodli se do nadcházejícího DLC zahrnout některé z ikonických oblastí.

Jednou z takových lokací je Thompson Falls, klidné město v Montaně, které je známé především svým půvabným centrem, přírodními krásami a vodopády. Jak si však mnozí z řad kamionových veteránů možná pamatují, tato lokalita je známá také díky svému dřevařskému a pilařskému průmyslu, který se objevil v 18 Wheels of Steel a bude součástí i dodatečného balíčku.

KOUSEK HISTORIE A EASTER EGGY

„Náš tým, který má na starost mapy, znovu vytvořit Thompson Falls a jeho průmysl s využitím podrobných a přepracovaných assetů z původní hry. Od pouličních lamp až po samotné rozložení silniční sítě byla tato oblast zachována jako malý kousek simulátorové historie,“ uvádí SCS Software.

„Naše týmy také ukryly po mapě poměrně dost easter eggů z 18 Wheels of Steel, takže pevně doufáme, že si najdete čas na jejich prozkoumání a objevíte je sami.“

„Nezáleží na tom, jestli jste na návštěvě poprvé, nebo se vydáváte na výlet do minulosti, doufáme, že se vám bude líbit návštěva některých z těchto speciálních oblastí, které nám leží na srdci,“ dodávají vývojáři.

Rozšíření s Montanou do American Truck Simulatoru nemá stanovené datum vydání. V SCS Software chystají také rozsáhlý Texas.