Fanoušci Euro Truck Simulatoru 2 a American Truck Simulatoru už dlouho volají po větším ponoření do hry. Přejí si, aby mohli vystoupit, ručně natankovat svůj kamion a nakoupit si na benzince jídlo. České studio SCS Software je dosud nevyslyšelo, šance se chopil nezávislý polský tým z Road Studio S.A. a včera vydal Alaskan Road Truckers.

Projekt se původně jmenoval Alaskan Truck Simulator a investorem měl být Discovery Channel, ale z toho nakonec sešlo. Přesto hra nabízí spoustu věcí, které byly plánovány. Tady nejste kamionem, nýbrž kamioňákem. Máte své potřeby, musíte pravidelně jíst, spát a dávat si pozor na zimu protože na Aljašce není zrovna přívětivé počasí. Někdy dokonce budete muset vzít do ruky motorovou pilu a pořezat strom padlý přes cestu. Jindy vám cestu zatarasí sesuvy bahna a laviny. Než se vypravíte na cestu, je vhodné se ujistit, zda máte vše potřebné.

Alaskan Road Truckers vyšel včera na počítače. V budoucnu jsou slibovány verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Start se bohužel nevyvedl podle představ, hru trápí špatná optimalizace a má smíšené hodnocení. Pouze 56 % z 367 uživatelů ji na Steamu ohodnotilo kladně. Tvůrci ale dokázali rychle zareagovat a dnes krátce po obědě zveřejnili první patch. Zaměřuje se na četné opravy optimalizace a řeší i drobné chyby a problémy.

Pokud se nenecháte odradit a chcete se stát kamioňákem, tak Alaskan Road Truckers je na Steamu nyní za 19,35 eur. Sleva 10 % je platná do 25. 10. 2023.