Předplatitelé PlayStation Plus si mohou svůj katalog digitálních her rozšířit o tři nové kousky, které jim Sony v rámci dubna nabízí. Jde o magickou first-person akci Immortals of Aveum pro PlayStation 5, akční strategii Minecraft Legends pro PS5 a PS4 a 2D plošinovku s rogue-like prvky Skul: The Hero Slayer ve verzi PS4.

Za vyzkoušení určitě stojí Immortals of Aveum. Jde o akci z pohledu první osoby od bývalého autora Call of Duty. Ve stejném duchu se drží tenhle loňský titul. Jen střelné zbraně vyměníte za všelijaká kouzla v příběhu Jaka. Ten se připojí k elitnímu řádu bojových mágů, aby zachránil svět na pokraji propasti.

I když se hře po stránce prodejů vůbec nedařilo a lze mluvit o propadáku, tak vývojáři přichystali aktualizaci. Ta do konzolových verzí přidává podporu HDR. V dalším patchi dorazí i na PC. Ten nabídne ještě zlepšení výkonu díky využití FSR 3 od AMD. Měla by to být první hra, co bude mít FSR 3 na konzolích.

To Minecraft Legends je spin-off populárního Minecraftu od Mojangu a Microsoftu. Hra kombinuje akci a strategii, kde vedete své spojence v bitvách na obranu světa před invazí Piglinů.

Do třetice všeho dobrého i zlého. Skul: The Hero Slayer je 2D plošinovka s rogue-like prvky, neustále se měnící mapou a rostoucím arzenálem schopností. Vaším úkolem je zachránit své démonické bratry po neúspěšném útoku na hrad Krále démonů. Potíž je v tom, že je z vás podřadný kostlivec.

Kromě toho si předplatitelé PS Plus Premium mohou na dvě hodiny zahrát Dakar Desert Rally a Persona 5 Tactica.