Nový díl Call of Duty, o němž v poslední době slyšíme častěji a častěji, stále nebyl oznámen. To je pro sérii značně necharakteristické, protože oficiálně jsme o všech předchozích dílech touto dobou už věděli. Letošní díl s údajným podnázvem Black Ops Cold War je ale stále záhadou.

Na internetu se objevuje spousta úniků, neověřených informací, teorií - zkrátka vše. Ale až nyní se k nám dostaly první záběry přímo ze hry. Ty jsou sice ve velmi nízké kvalitě, bez zvuku a zcela evidentně pořízené z hodně rozdělané alfa verze, nicméně víme, že záběry jsou to skutečné.

Jejich pravost ověřuje především snaha Activisionu je dostat z internetu, přičemž youtuberům se při odstranění videa ukazuje, že si Activision nárokuje práva na „COD 2020”. Ze samotných záběrů ovšem není moc vidět ani poznat. Evidentní je, že hra běží na stejném enginu, na jakém běží loňský Modern Warfare (potažmo letošní Warzone), přičemž zbraň na videu i celková estetika podporuje zasazení do období studené války.

Otázkou už akorát zůstává, kdy se dočkáme toho oficiální oznámení. Možná se měla hra představit na jedné z raných herních akcí, které nás v následujících měsících čekají (viz náš kalendář), ty ovšem byly kvůli situaci v USA odloženy, takže kolem oficiálního odhalení teď visí ještě větší otazník.