Za posledních několik dnů se na oficiálním twitterovém účtu Hidea Kojimy objevily fotografie s hlavními zástupci PlayStationu. Naposledy to byl Jim Ryan. Před generálním ředitelem Sony zase šéf PlayStation Studios, Hermen Hulst, a předním hlavní tváře marketingu PlayStationu.

Co v kancelářích Kojima Productions dělali, to v současné době nevíme. Ale nejspíš se byli osobně podívat na pokračování Death Stranding a případně s japonským tvůrcem domlouvat další spolupráci. Spekuluje se, že by Death Stranding 2 mohlo být oznámeno v prosinci na The Game Awards.

Teď tu ale máme něco jiného. Hideo Kojima v rozhovoru pro The Guardian hovořil o projektu, který by měl hráčům přinést něco zcela nového. Vypadá to na něco mezi hrou a filmem.

„Je to skoro jako nové médium. Pokud se to podaří, změní to vše – nejen v herním, ale i ve filmovém průmyslu,“ prohlásil autor série Metal Gear Solid.

Bohužel nezmiňuje, zda se jedná o projekt ve spolupráci se Sony, nebo Microsoftem. Druhá jmenovaná korporace dříve potvrdila, že Kojima vyvíjí zcela nový zážitek. To odpovídá tomuto rozhovoru.

Sedělo by to na horor Overdose, jenž má dle spekulací vznikat jako cloudová hra ve spolupráci s Microsoftem. Sám Kojima uvedl, že musí vytvořit správnou infrastrukturu. Prý to chtěl vytvořit už dlouhé roky, ale technologie dosud neexistovaly.

„Můžete mít úspěšné experimenty, ale je velký rozdíl mezi experimentem a místem, kde je to něco, co se stává součástí každodenního používání,“ dodal, nejspíš s odkazem na správnou infrastrukturu.