V pondělí se internetem začala šířit zpráva o začátku sériové výroby nástupce Nintenda Switch. Má probíhat v Číně. Jeden ze zaměstnanců továrny ale neudržel tajemství a na čínském fóru zveřejnil fotografie části konzole a 3D rendery. Z nich lze vyvodit, jak bude Switch 2 vypadat.

Jak se očekávalo, Switch 2 bude nástupce populární konzole/handheldu. Dle těchto uniklých materiálů bude nové zařízení vizuálně podobné současnému OLED modelu a zachovává si zadní stojánek. Displej bude mít údajně úhlopříčku 8 palců. Rozměry konzole bez Joy-Conů jsou pravděpodobně 27 x 11,5 x 1,4 cm. Dřívější informace hovořily o tom, že Switch 2 bude o něco větší než původní Switch, ale s menším rámečkem.

Vidíme také o něco větší a zaoblenější Joy-Cony, pravý obsahuje další tlačítko pod Home. Odlišnosti vidíme také v upevňovacích lištách. Dříve se spekulovalo o využití magnetického mechanismu. Na horní straně vedle audio konektoru je dodatečný USB slot a na zadní několik tlačítek.

Konzole by měla být vybavena 12 GB RAM a interní úložiště 256 GB, zatímco původní Switch má 32 GB. O procesoru ani grafickém čipu se tento únik nezmiňuje. Dříve se hovořilo o využití technologie DLSS od Nvidie.