Vybraní hráči si dnes mohli zahrát betu Assassin's Creed Jade. Netrvalo dlouho a na internetu se i přes zákaz Ubisoftu a Tencentu objevily dlouhé gameplay záběry, které nadcházející mobilní hru ukazují v plné kráse. Někdo dokonce své hraní živě streamoval.

Záběry byly z YouTube rychle odstraněny, ale jsou dostupné i jinde. Kromě klasické hratelnosti, na níž jsme u této série zvyklí, ukazují překvapivé cameo Kassandry, hlavní ženské postavy z Assassin's Creed Odyssey. Také máme potvrzeno dotykové ovládání. Ačkoli potvrzení o možnosti použít externí ovladač chybí.

Assassin's Creed Jade je pouze pracovní název, hra je v současné době ve fázi uzavřené bety a později vyjde jako free-to-play na Android a iOS. Vývoj vede studio Level Infinite pod čínským Tencentem.

Titul je zasazen do Číny 2. století před naším letopočtem a zaměřuje se na dynastii Čchin. Chronologicky se příběh nachází mezi hrami Assassin's Creed Odyssey a Origins.

Hráči si vytvoří vlastní postavu a s ní se pustí do dobrodružství. Při něm budou moci navštívit historické lokace, od Velké čínské zdi po císařské hlavní město Sien-jang, a stanou se mistrem v parkouru, skákání ze střechy na střechu a vraždění cílů.