Na internetu se objevila další fotografie vývojové verze pátého PlayStationu. Na fotce, kterou na Twitteru sdílel uživatel Drunk Cat (prý anonymní vývojář), znovu vidíme neobvyklý tvar konzole připomínající písmeno V. Už dříve bylo potvrzeno, že jde skutečně o vzhled devkitu PS5. Podle všeho měla Sony tento tvar zvolit, aby se přístroj dokázal lépe chladit při mnoha testech v extrémních podmínkách. Konečná, spotřebitelská verze se má od devkitu výrazně lišit, stejně jako tomu bylo u devkitu PS4.

Na fotce jsou vidět i dva ovladače. Bohužel i po přiblížení nedokážeme určit, zda jde o pátou generaci DualShocku. Je dost možné, že jde o vývojovou verzi DualShocku 5. Patrná je absence světelné lišty, což jde ruku v ruce s nedávno objeveným patentem. Jinak se má DS5 podobat předešlé verzi, ale současně mít lepší vibrace, adaptivní triggery zabudované v tlačítkách L2/R2 a větší výdrž baterie.

Někteří tvrdí, že na fotce u DualShocku 5 vidí i vystouplý dotykový panel nebo zaoblenější tvar. U devkitu PS5 má být zase informace o IP, Mac, DNS i spuštěné hře - údajně Demon's Souls Remake Prototype. Jak víme z dřívějška, Bluepoint Games pracují na očekávané hře pro PlayStation 5. Vedle dvou devkitů PS5 jsou k vidění i vývojové verze předešlého PlayStationu.

PS5 vyjde koncem příštího roku. Ve stejné době se očekává i konkurenční Xbox od Microsoftu.

Přečtěte si více o PlayStationu 5