Singleplayerová příběhová kampaň Star Citizen vyjde za hodně dlouho. Studio Cloud Imperium Games potřebuje více času, aby splnilo ambice, které s odbočkou svého vesmírného simulátoru má.

Je to studená sprcha pro všechny fanoušky, co doufali, že si brzy zahrají. Bohužel si nezahrají letos ani v příštím roce. Squadron 42 je v současné době plánován až na rok 2026. Nutno říct, že tohle studio má dlouhodobě problém držet se harmonogramu. I navzdory tomu, že od hráčů vybralo více než 700 milionů dolarů.

Trailer

Na konferenci CitizenCon 2954 v britském Manchesteru se generální ředitel Chris Roberts rozpovídal o vývoji. Uvedl, že se v týmech zaměřují na leštění a optimalizaci. Cílem je, aby hra splňovala všechny vysoké standardy, které ve firmě mají.

Dokončení příběhu má zabrat přibližně 30 až 40 hodin. Těšit se můžeme na herce a herečky jako jsou Mark Hamill, Gary Oldman, Gillian Anderson, Henry Cavill, Liam Cunningham, Andy Serkis, Mark Strong, Ben Mendelson a Sophie Wu.

Na konferenci bylo ukázána demoverze s prologem vesmírných bitev. Po vizuální stránce velice pěkná podívaná, ovšem prezentace se neobešla bez problémů. Během ní došlo ke dvě pádům hry. Druhý pád byl komicky připsán na vrub počítači, nikoli nestabilitě hry. Kromě toho se hra viditelně sekala a obsahovala spoustu chyb. Například blikající světla a stíny.

Záznam z prezentace