V posledních týdnech jsme se od Sony dočkali řady informací o PlayStationu 5. Nová generace konzole vyjde koncem příštího roku a další detaily byly přislíbeny na rok 2020. Jak to tak vypadá, při čekání se nebudeme nudit. Na internetu se totiž objevila fotografie, která má zachycovat údajný devkit PS5, tedy vývojovou verzi konzole, kterou mají vybraní vývojáři již k dispozici, aby mohli začít připravovat hry.

Na fotce vidíme zajímavý design pravděpodobného devkitu PlayStationu 5, který odpovídá nedávnému 3D modelu. Ten byl zase vytvořen podle nalezeného patentu Sony. V současné době nemáme jak potvrdit, zda jde opravdu o devkit nové generace konzole od Sony. Klidně si mohl nějaký dobrák zmíněný 3D nákres vytisknout na 3D tiskárně, upravit a bavit se tím, jak se jeho falešná fotka šíří internetem. Před nedávném devkit s výřezem ve tvaru V potvrdil jeden z tvůrců pod rouškou anonymity.

Údajný devkit PS5

Pokud je fotografie skutečná a nejde o podvod, tak Sony připravila zajímavý design devkitu. Takové detaily nejsou u devkitu totiž obvyklé. Většinou dostanou vývojáři obyčejnou, škaredou krabici bez jakýchkoliv detailů, která k finální podobě má hodně daleko (viz fotka PS4 devkitu dole). U tohoto devkitu to vypadá, že by se od finální verze nemusel vzhled tolik lišit.

Jak můžete vidět, vedle řady tlačítek a portů USB se nachází optická mechanika, která podporuje 4K Blu-ray disky. Velkými písmeny je upozorněno, že jde o neprodejný kus (Not for Sale). Příště k tomu možná Sony ještě dopíše nefotografovat. I když to samozřejmě všichni vývojáři moc dobře vědí, určitě museli podepisovat přísná NDA, aby se informace o konzoli nešířily internetem.

Pokud vás zajímá, proč Sony zvolila tento design s výřezem ve tvaru písmene V, tak to má být prý kvůli chlazení. Jak majitelé PlayStationu 4 Pro dobře vědí, konzole má problém s chlazením a hlasitě hučí.

Chtěli byste, aby takhle vypadala konzole PlayStation 5? Napište nám do komentářů.

Devkit PS4

3D model devkitu PS5

Nákres patentu

Přečtěte si více informací o PlayStationu 5: