V letošním roce se očekává představení a vydání nástupce úspěšného Nintenda Switch. Japonská společnost se má dle neoficiálních informací držet konceptu Switche a přinést spíše jeho výkonnější verzi. Tento záměr potvrzuje zpráva z tchajwanského ekonomického fóra, kde se objevily údajné informace o hardwaru.

Pokud by se tyto detaily potvrdily, tak za pozitivní můžeme brát 120Hz displej, který by byl v souladu s nejpokročilejšími mobilními zařízeními. Potěšit má také baterie s větší výdrží. Ta nebyla zatím specifikována.

Na druhou stranu nedostatečná se zdá operační paměť pouhých 8 GB RAM a interní úložiště o velikosti 64 GB. Vše má doplňovat procesor NVIDIA T239. Jde o pokročilý mobilní procesor založený na osmijádrovém CPU clusteru ARM A78C, který je spárován s grafickým čipem GeForce RTX série 30 založeným na architektuře Ampere. O spolupráci s Nvidií se mluvilo už dříve.

Nintendo se dle všeho nadále bude snažit držet nižší cenu, aby bylo konkurenceschopné. Switch 2 může startovat s cenovkou 400 dolarů. To je o 100 dolarů více než u původního Switche.