Ubisoft pracuje na strategické reorganizaci svých evropských poboček, které mají na starost vydávání her a marketing. Údajně už bylo rozhodnuto zavřít Ubisoft Benelux zodpovědný za prodej fyzických her v Belgii, Nizozemsku a Lucembursku. V blízké budoucnosti mají být uzavřeny další pobočky.

Důvodem tohoto rozhodnutí má být pokles prodeje fyzických her, zaměření na digitální marketing a posun z AAA her na free-to-play a mobilní tituly. Podle informací serverů Eurogamer.net a Wccftech se reorganizace netýká vývojářských studií, nýbrž pouze dceřiných společností v Evropě zabývajících se distribucí a marketingem.

K zavření Ubisoft Benelux má dle neověřených informací dojít 1. 4. 2023. Vydavatel Assassin's Creed mezitím hledá nové partnery, kteří se postarají o distribuci her v jednotlivých evropských regionech. Ty nejsou přesně specifikovány, ale už dříve se objevovaly zprávy o možnosti zavřít polské kanceláře Ubisoftu.

Ubisoft se k těmto spekulacím nevyjádřil. Pouze potvrdil strategickou reorganizaci svých evropských vydavatelských poboček.