Koncem září Google ohlásil, že definitivně pohřbí Stadii, svou službu pro cloudové hraní. Zachoval se však čestně a za všechny nákupy hardwaru, her či doplňkového obsahu vrací zákazníkům peníze. Ztrátu titulů a postupu chce hráčům vynahradit i Ubisoft, jenž bezesporu patřil mezi přední spolupracovníky Googlu a jeho platformu zásoboval vysokým množství her.

Společnost Ubisoft slíbila, že uživatelům Stadie zdarma nabídne PC kopie titulů, které si koupili. Jednotlivé hry pak budou k nalezení v knihovně platformy Ubisoft Connect. Pozitivní rovněž je, že se kromě her bude přenášet i postup... občas.

Zde narážíme na drobný zádrhel. Hráčům se sice přenesou jejich tituly, ale u postupu to nebude tak jisté. Ubisoft tvrdí, že do Far Cry 6, Assassin's Creed Valhalla, Immortals Fenyx Rising, The Division 2 nebo Watch Dogs: Legion budeme moct naskočit s vervou a pokračovat tam, kde jsme při hraní na Stadii skončili. Stejným způsobem to ale bohužel nemá fungovat u jiných her.

Je zde ještě jedna informace, která rozhodně spoustu hráčů nezahřeje u srdíčka. Virtuální měna se totiž nebude přenášet vůbec. Pokud si tedy dlouhou dobu šetříte na skin nebo jiný předmět, ujistěte se, že dostatek peněz seženete do 18. 1., případně je utraťte za něco jiného. Pak totiž nenávratně zmizí. Jak už jsem ale trochu naznačil, předměty jako takové se naštěstí přenesou a vy o ně nadobro nepřijdete.