Staré fiskální roky se blíží svému konci a blíží se nové. Minulý rok byl různorodý, přinesl silná čísla i rozpad nejednoho herního studia. Pro příklad si můžeme uvést Blizzard: v roce 2018 se zde moc nevydělalo a vyústilo to v masivní propouštění zaměstnanců, jak už možná víte. Pro tento rok kromě pár menších počinů nemá co nabídnout. 

Oproti tomu Ubisoft hlásá, že se vloni dařilo a pro tento rok připravuje minimálně tři plnohodnotné AAA hry, možná až čtyři.

Čím nás Ubisoft chce překvapit, sice neprozradil, ale logickou cestou se k tomu můžeme dopracovat. Nový fiskální rok začne v dubnu 2019, tudíž nadcházející The Division 2 do tohoto plánu nemůžeme počítat. S 99% pravděpodobností je tak jasné i to, že The Division 3 ve výrobě není. Dalšího asasína se dočkáme také až časem, neboť v plánu je ještě péče o poslední díl Odyssey, a mimoto Ubisoft uvedl, že rok 2019 Assassin's Creed vynechá. Hypoteticky by mohl vyjít někdy zjara, ale narušení časového harmonogramu zde nevypadá pravděpodobně. Další Far Cry není úplně ze hry, avšak také vyšel dvakrát za sebou, přičemž Gelu nedávno New Dawn označil za přeskinovanou pětku. 

Zda-li Ubisoft počítá do svého seznamu minimálně tří velkých AAA her i nové Anno, je otázka. Očekávaný Beyond Good and Evil 2 má před sebou podle dostupných informací ještě dlouhou cestu. For Honor 2 se nejeví jako možnost, jelikož podobně jako u Rainbow Six Siege je stále obohacován novým obsahem.

To bychom měli veskrz vyloučené značky, takže co nám zbývá ve hře? Již dlouhou dobu se čeká na novou hru ze série Splinter Cell, o němž se šepotá, byť nic potvrzené není. Třetí díl hackerské série Watch Dogs je jistotou a svým způsobem by na něj už byl čas. Pro konec roku je taktéž naplánován návrat strategie Settlers a mělo by vyjít i pirátské Skull and Bones. Dočkat bychom se mohli třeba i nového Rainbow Six anebo Ghost Recon, klidně i The Crew 3. Koneckonců může být v produkci i zcela nová značka, že ano.

Možností je opravdu málo a zároveň hodně. Jak to vidíte vy? Co byste si přáli, nám můžete napsat do komentářů.