Letní slevy na Steamu jsou v plném proudu. Nezmeškejte možnost doplnit si knihovničku a zahrát si nové i starší tituly různých žánrů a velikostí. Ve slevě jsou akční hry, budovatelské strategie, závody i simulátory i simulace.

MANOR LORDS (HRA MÁ ČESKÉ TITULKY)

Středověká strategie Manor Lords je sice v předběžném přístupu, ale už v této fázi dokázala okouzlit a zajmout hráče. Pokud toužíte po budování a správě středověké vesnice, ze které uděláte město a užíváte si komplexní ekonomiku, tak jsou Manor Lords právě pro vás. Nyní navíc ušetříte 10 eur, protože se hra prodává za 29,99€.

„Manor Lords je strategická hra, ve které můžete prožít život středověkého šlechtice. Rozviňte svou počáteční vesnici v rušné město, spravujte suroviny a produkční řetězce a dobývejte nová území. Titul je inspirován uměním a architekturou Frank pozdního 14. století, dává přednost historické přesnosti, kdekoliv je to možné, což má vliv na herní mechanismy i grafiku. Běžná středověká klišé ustupují historické přesnosti, aby svět působil autentičtěji, barvitěji a věrohodněji,“ uvádí popisek.

HOUSE FLIPPER 2

Jestliže máte rádi simulace a chcete si odpočinout, tak k tomu je vhodný House Flipper 2. Pokračování hitu je v novém kabátku a nabízí možnost kupovat a renovovat zchátralé domy i stavbu nového domu od samotných základů.

„House Flipper 2 s sebou přináší nové mechaniky a osvěžuje ty, které znáte z prvního dílu. Staré dobré kladivo, spolehlivý váleček a nezlomitelný mop už čekají, až se vrátíte! A díky novému grafickému stylu budou renovace vypadat tak jako nikdy předtím,“ láká popisek. Během aktuální slevy je House Flipper 2 za 28,11€.

HORIZON FORBIDDEN WEST COMPLETE EDITION (ČESKÉ TITULKY)

Přesouváme se k akční RPG dobrodružství Horizon Forbidden West v kompletní edici. Bývalá PlayStation exkluzivita pokračuje v příběhu Aloy, která se musí vypravit do nových oblastí, bojovat s novými nepřáteli a seznámit se s novými kmeny, aby zastavila zkázu. To vše a mnohem více v pestrém a zajímavém postapokalyptickém světě, který obývají stroje připomínající dinosaury.

Kompletní edice stojí 47,99€ a obsahuje rovněž příběhové rozšíření Burning Shores, které navazuje na hlavní hru.

ZAKLÍNAČ 3: DIVOKÝ HON (ČESKÉ TITULKY)

Pokud jste ještě nehráli Zaklínače 3, tak byste to měli napravit. Skvělé akční RPG od CD Projektu RED z vás udělá Geralta z Rivie, nájemného zabijáka příšer. Před vámi stojí válkou zpustošený a příšerami zamořený kontinent, který můžete svobodně objevovat. Hlavní je ale najít Ciri — Dítě proroctví, živoucí zbraň, která dokáže změnit tvář světa.

„Zaklínači se cvičí od útlého dětství a procházejí mutacemi, aby získali nadlidské schopnosti, sílu a reflexy. Představují protiváhu v příšerami zamořeném světě, ve kterém žijí,“ dočteme se v popisku.

Zaklínač 3 si můžete koupit za pouhých 2,99€, případně sáhnout po kompletní edici s dvěma přídavky za 12,49€.

CYBERPUNK 2077 (ČESKÉ TITULKY)

Když jsme zmínili Zaklínače, tak rozhodně nemůžeme vynechat Cyberpunk 2077. Z fantasy světa se přesouváme do fiktivní kalifornské metropoli budoucnosti, kterou si užijeme z pohledu první osoby. Hra je zasazená do megalopole Night City, kde hrajete za nájemného kyberpunkera, jenž se ocitne v boji o přežití.

Hra sice vyšla už na konci roku 2020, ale postupně byla vylepšena a rozhodně stojí za těch 29,99€. A pokud se vám líbí už z popisku, tak rozhodně sáhněte po Ultimate Edition s přídavkem Phantom Liberty. Stojí 51,04€.

SEKIRO: SHADOWS DIE TWICE - GOTY EDITION

Nemusíte být zrovna experti na soulslike, abyste si Sekiro: Shadows Die Twice užili. Hra od tvůrců Dark Souls, Bloodborne a Elden Ring je přístupnější a zavede vás do příběhu jednorukého vlka, zneuctěného a znetvořeného bojovníka, který jen štěstím unikl smrti. Zavázali jste se, že budete chránit mladého šlechtice, který je potomkem prastarého rodu, a tak se stáváte cílem mnoha lítých nepřátel, včetně nebezpečného klanu Ashina. Když je mladý šlechtic zajat, nic vás nezastaví na riskantní výpravě za očištěním svého jména – ani samotná smrt.

Sekiro: Shadows Die Twice - GOTY Edition koupíte za 29,99€.

IT TAKES TWO

Od kooperativního génia jsme se dočkali další skvělé výpravy. Se svým kamarádem/kamarádkou, případně partnerem/partnerkou či dítětem můžete podniknout nejbláznivější cestu svého života ve hře It Takes Two.

Tady hrajete za rozhádaný pár Codyho a May, který se kouzlem proměnil v panenky. Společně jsou uvězněni ve fantasy světě, v němž je čeká spousta nepředvídatelných situací. Pokud je mají zvládnout, musí – ač neochotně – začít spolupracovat a pokusit se zachránit svůj zničený vztah.

Skvělé na této hře je nejen hratelnost a zajímavé prostředí, nýbrž také Friend’s Pass. Skrz něj můžete do hry pozvat hráče, který hru nevlastní. On/ona si s vámi může zahrát a klidně celou hru s vámi dohrát.

It Takes Two je teď za pěkných 13,99€.

BORDERLANDS 3

Ve slevě je rovněž velmi kladně hodnocená komiksová střílečka Borderlands 3 s bambiliony zbraní a zcela novým dobrodružstvím plným chaosu. Prostřílejte se novými planetami a nepřáteli jako jeden ze čtyř zbrusu nových lovců Vaultu, z nichž každý má rozsáhlý strom schopností a možnosti úprav.

Borderlands 3 může být vaše za 8,99€.

KVARK (ČESKÉ TITULKY)

Pokračujeme netradiční českou first-person střílečkou Kvark zasazenou do fiktivní verze České republiky 80. let. Ocitnete se v podzemním zařízení, které se při cestování rozpadá. Budete se muset pohybovat temnými tunely, kde narazíte na mnoho překážek a nepřátel, kteří prověří vaše schopnosti.

Kvark je ještě v předběžném přístupu. Ve slevě stojí 12,36€.

HROT (ČESKÉ TITULKY)

Druhá netradiční first-person střílečka, Hrot, zasazená do Československa je úspěšně v plné verzi. Odehrává se po jakési pohromě v roce 1986. Ta doba byla temná a strašná a stejně strašná je i tato hra, uvádí autor.

Začínáte v úkrytu civilní ochrany hluboko pod stanicí metra Kosmonautů a jako hrdý nositel odznaku branné připravenosti znáte svoji povinnost: nasadit nefunkční plynovou masku, nabít pistoli vzor 52 a bránit mír a socialistickou vlast před všemi podivnými narušiteli. Čeká na vás klasická hratelnost i vibrace romerických stříleček z devadesátek s adekvátní hranatou retro estetikou v hnědé paletě.

HROT teď stojí 12,67€.

LAST TRAIN HOME (ČESKÉ TITULKY)

Přesouváme se na konec první světové války. Stanete se velitelem legie československých vojáků, kteří se obklopeni chaosem občanské války zoufale snaží dostat domů. Provedete je nemilosrdnou divočinou na palubě obrněného vlaku. Abyste byli úspěšní, musíte se starat o posádku a rozhodovat o proviantu a zásobách.

Last Train Home má cenovku 26,39€.

Doporučit lze mnoho dalších her, včetně Red Dead Redemption 2 (19,79€), Grand Theft Auto V (14,98€), Baldur's Gate 3 (47,99€), Forza Horizon 4 (13,99€), Total War: Warhammer 3 (29,99€), Farming Simulator 22 (9,99€), Mafia: Definitivní edice s českým dabingem za 9,99€ a mnoho, mnoho dalších.

Jaké hry ve slevě byste doporučili vy?

Čas na nákup máte do 11. 7. 2024. Pokud si plánujete něco koupit, tak si Steam peněženku můžete během minuty nabít přes kupon na Herní-kupony.cz. Nepotřebujete platební kartu. K platbě můžete využít online převod, běžný převod, můžete zaplatit pomocí mobilního telefonu přes SMS nebo hotovostí na terminálech Sazky. Kupon dorazí hned na e-mail.