Společnost Behaviour Interactive u příležitosti 7. výročí Dead by Daylight přišla s nečekaným oznámením. Populární hororovku bude vyvíjet ve spolupráci s externími studii.

Ve vývoji jsou konkrétně dvě hry, které představí svět Dead by Daylight odlišným způsobem. Původní titul je multiplayerová hororová akce, kde čtyři hráči bojují proti pátému hráči. První novinku má na starost známý tým Supermassive Games. Autoři Until Dawn, The Quarry a The Dark Pictures Anthology připravují příběhové hororové dobrodružství pro jednoho hráče.

V současné době si musíme vystačit s tím, že se teror bude odehrávat mimo říši Entity. Tvůrci slibují intenzivní příběhový zážitek plný voleb na život a na smrt. Tudíž půjde o jejich styl.

Druhá hra je v rukou Midwinter Entertainment a půjde o nový multiplayerový zážitek. Počítat máme s PvE, kde se až čtyři hráči spojí a budou bojovat společně proti umělé inteligenci v říši Entity.

Midwinter v roce 2021 v předběžném přístupu spustili Scavengers. Loni se připojili k Behaviour Interactive a od té doby pracují na tomto Dead by Daylight, jenž se nachází ve velmi raném stádiu vývoje. Naopak titul od Supermassive Games je v pokročilejší fázi vývoje a bude detailněji odhalen v letošním roce.

Fanoušci Dead by Daylight se 13. 6. 2023 mohou těšit na sci-fi hororové rozšíření nazvané End Transmission. V něm dorazí nová mapa zasazena na tajemnou planetu, na níž se nacházejí pozůstatky dávné civilizace. Má se jednat o jedinečný biom s hrozivou flórou. Navíc uvnitř všeho se skrývá monstrózní bytost Singularita. Je složena z organické hmoty a strojových součástek a snaží se asimilovat veškerý organický život a stát se dokonalou formou života.

V roli přeživšího se později objeví Nicolas Cage. Podrobnosti budou sdíleny až 5. 7.

Připomeňme, že už v březnu byla oznámena spolupráce s hollywoodskými studii Atomic Monster a Blumhouse na přípravě celovečerní filmové adaptace hry Dead by Daylight. V současné době probíhá výběrové řízení na režiséra a scenáristu.