Studio Creative Assembly po dvou letech a sedmi vydaných dodatečných balíčcích ukončilo vývoj Total War: Three Kingdoms a tým se přesouvá na nový projekt v rámci románu Příběhy Tří říší.

Hra Three Kingdoms se v posledních dvou letech vyznačovala stálým přístupem obsahu, včetně aktualizací. Patch 1.7.1 je ale posledním, který přesune hory Song a průsmyk Hualao na jejich historicky správné místo a opraví řadu chyb v kampani, bitvách a uživatelském rozhraní.

Informace o patchi doprovází vývojářský deník, v němž se vývojáři zamysleli nad uplynulými dvěma lety a nad tím, co Creative Assembly chystá pro budoucnost světa Three Kingdoms. Tvůrci uvádějí, že nastal čas směřovat pozornost k novému projektu v tomto „úžasném historickém příběhu“. Půjde o novou hru, jež je v předprodukci, a dává jim příležitost navázat na tento neuvěřitelný svět.

V Creative Assembly se zaměřují na „bohaté postavy“ románu Příběhy Tří říší a jejich individuální a jedinečné příběhy. „Vezmeme jádro toho, co dělá Total War: Three Kingdoms tak výjimečným a posuneme ho dál,“ dodali.

Další tým Creative Assembly pracuje na Total War: Warhammer 3 a jiný potom na tajemné first-person střílečce.