Další videoherní společnost se stala obětí kybernetického útoku. Někdo se neoprávněně dostal na servery firmy Game Freak a získal informace o zaměstnancích, hrách i nástupci Nintenda Switch.

Společnost stojící za Pokémony potvrdila prolomení bezpečnosti. Útok se stal už v srpnu tohoto roku. V jeho důsledku uniklo značné množství dat, která se postupně dostávají na internet. Problémem jsou nejen osobní informace současných a bývalých zaměstnanců, ale také informace o starých i připravovaných hrách Pokémon a kódové označení Nintenda Switch 2. To má být projekt Ounce.

V datech se našel také projekt Gaia. To má být označení nové generace hry Pokémon, která má vyjít nejen na Switch 2, ale také na ten stávající. Dále multiplayerová hra podobná Splatoonu s označením Synapse, hraný film a anime ze světa Pokémonů nebo zdrojové kódy her Pokémon Heart Gold, Soul Silver, Black 2 i White 2.

Dle všeho se v datech nacházejí také projekty, které byly pravděpodobně zrušeny, jako anime seriál od Twin Engine a filmový restart série.

Data ještě potvrdila, že vývoj hry Pokémon Legends: Z-A má být pomalu u konce (vydání je naplánováno na příští rok) a na letošní rok bylo plánováno pokračování filmu Detektiv Pikachu. Ten byl nejspíš odsunut.