Švédská firma Avalanche Studios, která nám hráčům přinesla sérii Just Cause, oznámila reorganizaci a současně láká na novou first-person střílečku od autorů Generation Zero. Celkově má společnost ve vývoji několik her.

Avalanche Studios se dnešním dnem mění v Avalanche Studios Group. Tato skupina zahrnuje tři divize, které se budou věnovat svým samostatným projektům.

Avalanche Studios sídlící ve Stockholmu a New Yorku se nadále budou soustředit na vývoj open-world akcí. Dosud vytvořili sérii Just Cause, spolupracovali na Rage 2 s id Software a mají za sebou i povedenou post-apokalyptickou akci Mad Max.

Expansive Worlds jsou tvůrci série theHunter. Nacházející se ve Stockholmu a hodlají se stále věnovat „outdoor žánru“.

Systemic Reaction je nová divize, která před rokem pro PC, PS4 a Xbox One pod Avalanche Studios vydala kooperativní střílečku Generation Zero. Najdeme je ve švédském městě Malmö a v současné době pracují na nové first-person střílečce.

„Od roku 2003 jsme se etablovali v AAA segmentu a za posledních pět let jsme rozšířili portfolio o naše hry, které si sami vydáváme. Přechod na Avalanche Studios Group a její tři kreativní divize nám umožní jedinečné zaměření na pohlcující zážitky v otevřeném světě pro miliony hráčů po celém světě,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel Avalanche Studios Pim Holfve.

Nahoře se můžete podívat na krátký teaser trailer. Ten láká na novou first-person střílečku od autorů Generation Zero. Má jít o úplně novou FPS. Dle teaser traileru se tajemná hra odehrává v zasněženém prostředí s jeskyní. Z té vychází podivné, až strašidelné zvuky.