Vývojáři Jagged Alliance 3 z Haemimont Games si dobře uvědomují, že pracují na kultovní značce, která má spoustu fanoušků. Chtějí konečně přinést důstojného nástupce legendárního Jagged Alliance 2. Uvědomují si, že je na ně kladen velký tlak. Současně vědí, že to nesmějí zpackat (slušnější verze). Proto jsou rádi, že se mohou spolehnout na spolupráci s Ianem Curriem, autorem původních dvou dílů Jagged Alliance.

Ian Currie založil na počátku 90. let studio MadLab Software, kde vytvořil první Jagged Alliance. Firma se poté stala kanadskou pobočkou amerického vydavatelství Sir-Tech a Currie byl zodpovědný za vývoj her. V této pozici se významně podílel na vývoji Jagged Alliance 2.

Currie byl původně skeptický a nechtěl s Haemimont Games spolupracovat. Hlavně proto, že na něj novější díly série neudělaly dojem. Společnost THQ Nordic ho ale přesvědčila, slíbila mu plnou podporu a Currie teď nemusí nikam spěchat.

Currie se na Jagged Alliance 3 podílí od samotného začátku. Je rád, že může pracovat s Haemimont Games, kde je řada fanoušků původních dílů série. Sám Currie má na starost příběh, scénář a postavy, stejně tak se podílí na všech rozhodnutích o designu. Díky tomu má trojka působit stejně jako její předchůdci, jen v modernější podobě.

Tisková zpráva uvádí pilíře série Jagged Alliance, díky nimž se značka stala populární. Jde o jedinečnou kombinaci strategického vedení kampaně, obrovského světa k prozkoumání, rozmanitých vedlejších úkolů, komplexních taktických soubojů a oblíbených postav. Jagged Alliance 3 má zůstat věrný těmto prvkům.

  • Zapojte se do bohatého, taktického tahového souboje.
  • Rekrutujte členy svého týmu z velké soupisky jedinečných žoldáků včetně oblíbených favoritů komunity.
  • Sbírejte kořist a upravujte si arzenál zbraní a vybavení.
  • Vyberte si ze široké škály speciálních perků a přizpůsobte si žoldáky, které budete rozvíjet.
  • Rozhodněte o osudu Grand Chienu v otevřené struktuře ve stylu RPG.
  • Ovládejte území, trénujte místní obyvatelstvo, velte několika skupinám a braňte se proti nepřátelskému vojsku v živém, aktivním světě.
  • Užijte si kampaň s přáteli v režimu online kooperace.

Jagged Alliance 3 je ve vývoji pro PC a vyjít má někdy během letošního roku.