Vývoj open-world akce Last Sentinel od studia LightSpeed L.A. obdrží velkou posilu. Tou je Troy Baker, jeden z nejprominentnějších herců v herním průmyslu. Firma to oznámilo v tiskové zprávě spolu s odhalením nového studia pro motion capture. Troy Baker se zde chopí role performance directora – přeložitelné jako režiséra hereckých výkonů.

Pracovat s LightSpeed Studios a jejich neskutečným týmem v této budově je jednoduše strhující. Jsem poctěn. Úroveň umu, talentu, promyšlenosti, zkušeností a péče, která šla do tvorby tohoto studia je mimořádná,“ říká Baker. Nešetří chválou na tým a připravovaný titul. „Na téhle hře dělají doslova nejlepší z nejlepších v celém průmyslu,“ tvrdí s tím, že Last Sentinel bude přelomový titul, co posune celý průmysl.

Na novém studiu se podle všeho nešetřilo. Pódium je s rozlohou přes tisíc metrů krychlových (důležitá je totiž i vertikalita) jedno z největších na světě a obsahuje nejnovější technologii jako například kamery Valkyrie od ViconuTo nám umožňuje dělat kaskadérské kousky na úrovni Hollywoodu,“ říká režisér příběhových sekvencí Emanuel Druckmann.

Lighspeed L.A. chtějí hráčům naservírovat nadstandartní AAA zážitek, posunout hranice vyprávění příběhu a dát důraz na realismus a imerzi. Nové studio jim k tomu má pomoct. „Pódium už nyní překonalo naše očekávání. Zachycuje každý detail a nuanci živé performance a věrně to převádí do digitálního světa. To nám umožňuje prozkoumávat nové nápady a tvořit velké zážitky, které hráče ohromí,“ říká generální manažer LightSpeed L.A. Steve C. Martin o novém studiu, které se stavělo rok a předtím dva roky připravovalo.

LightSpeed L.A. je vlajkovou lodí společnosti LightSpeed Studios. Jde o studio složené ze zkušených vývojářů, kteří v minulosti pracovali na hrách od Rockstar, EA nebo Naughty Dog. Last Sentinel bylo odhaleno na loňských The Game Awards. Jedná se o hru v otevřeném světě v podobě dystopického Tokia.

Troy Baker je známý z mnoha AAA her jako The Last of Us, kde ztvárnil roli Joela, nebo Death Stranding, kde si zahrál Higgse. To je ale jen špička ledovce jeho kariéry, která kromě her zasahuje i do animovaných filmů a anime. Obdržel pět nominací na BAFTA Games Awards, což je zatím rekord. V budoucnu ho kromě Last Sentinel uvidíme i v Indiana Jones and the Great Circle. Není to poprvé, co se zhostí role performance directora, stejnou roli zastával i při vývoji Middle-Earth: Shadow of War, kde hrál i hlavní roli.