Nemáte těch otevřených světů dostatek? Možná je na čase vyhlížet Last Sentinel. Tří-áčkovou hru od studia Lightspeed LA. To spadá pod mezinárodní společnost LightSpeed Studios a čínský Tencent, ovšem Lightspeed LA je označováno jako nezávisle fungující. Skládat by se mimo jiné mělo z některých bývalých zaměstnanců Rockstaru. Zrovna tak na hře pracují veteráni, kteří se podíleli na The Last of Us, Uncharted nebo Star Wars Jedi: Fallen Order. Dohromady má ve studiu pracovat přes 200 lidí.

Studio jako takové vede Steve C. Martin, který dříve kromě Rockstartu pracoval také v EA. A co že tedy Last Sentinel je? Mělo by jít o hru v otevřeném světě zasazenou do futuristického, dystopického Tokia. Konkrétně by nás hra měla vzít do událostí 70 let poté, co se zvedla mořská hladina a části Tokia jsou potopené a obehnané velkou ochrannou zdí. To by mělo být staré Tokio, které poznáváme. Nad mořskou hladinou se ovšem nachází futuristické budovy na první pohled připomínající třeba Blade Runner nebo další podobně kyberpunkové zasazení.

Bohužel, jak už to tak u některých oznámení bývá, to je vlastně všechno, co víme. Podle oficiálních slov se tým zaměřuje na kreativitu, originalitu, interaktivitu a příběh. Ale to může dopadnout jakkoliv. CGI trailer (samotná hra poběží na Unreal Enginu 5) naznačuje také androidy nebo roboty a pravděpodobně spoustu akce. Stejně tak jako hlavní protagonistku jménem Hiromi Shoda.

Co z toho ale bude – až to bude – se musíme nechat překvapit. Zatím totiž nevíme ani rok vydání, ani platformy.