Japonská automobilka Toyota se vrací do série Forza. Počínaje příští aktualizací se hráči mohou těšit na vůz Toyota Supra RZ z roku 1998, který do Forzy Horizon 4 dorazí v rámci aktualizace Series 17 přesně 12. prosince/decembra 2019. Dobrou zprávou ale je, že spolupráce se týká i dalších dílů série Forza.

„Můžete očekávat, že auta od Toyoty, Lexusu a možná i Scion se objeví v příštích letech v sérii Forza,“ prozradil komunitní manažer Brian Ekberg. Stejně mluvil i hlavní designér Jon Knoles, který řekl, že oblíbená Supra je prvním, ale rozhodně ne posledním automobilem od Toyoty.

Zdá se, že se Microsoftu podařilo změnit názor Toyoty. Ta se totiž před časem rozhodla, že její vozy nebudou podporovat nelegální pouliční závody, což vyústilo v absenci pouličních vozů Toyoty v sérii Forza od roku 2017. V loňské Forze Horizon 4 tato automobilka chyběla, zatímco ve Forze Motorsport 7 z roku 2017 byla zastoupena pouze dvěma závodními modely Toyota 4WD. Přitom v minulosti se Toyota objevovala v mnoha závodních hrách se svými známými modely.

Stejně dopadla i série The Crew od Ubisoftu nebo DiRT od Codemasters. Absenci pocítila i série Need for Speed, kde Toyota chyběla v Payback a není ani v nejnovějším Heat. Přitom NFS je zaměřeno na úpravu vozů a ikonická Supra byla jedním z nejoblíbenějších vozů hráčů. Když se fanoušci začali vyptávat, dostali od Toyoty odpověď, že její modely jsou v Gran Turismo Sport a společnost nemá v současné době žádné konkrétní plány licencovat své vozy pro další hry. Jiný tweet, jenž byl poté smazán, tvrdil, že automobily Toyota lze nalézt v GT Sport, hře, která nepodporuje nelegální pouliční závody. Jinými slovy, Toyota nechtěla, aby se její modely objevovaly ve hrách s pouličními nelegálními závody.

Není tak divu, že oficiální twitterový účet Need for Speed na oznámení Forzy reagoval gifem se smutnou Lízou Simpsonovou, která čeká u telefonu až zazvoní. Zazvoní někdy?

Pokud se nemůžete Supry ve Forze Horizon 4 dočkat, tak tento týden dorazí Ferrari 488 Pista.