Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- The Crew Motorfest zaznamenal nejúspěšnější start v historii série. Ubisoft mluví o nejlepším výsledku v průměru hodnocení od recenzentů i v počtu prodaných kopií. Sérii The Crew si od roku 2014 zahrálo více než 40 milionů hráčů.

- Problémy u Nintendo Switch verze Mortal Kombatu 1 budou rozhodně vyřešeny, slibuje spolutvůrce série Ed Boon. Hráči si ze Switch verze dělají legraci, zejména kvůli špatné kvalitě animací obličejů postav. Kromě toho má hra velké problémy s výkonem.

- Pozor na závažnou chybu v Lies of P. Vývojáři varují před problémem, který může snadno zablokovat postup v příběhu a odsoudit vás ke kompletnímu restartu vaší cesty. Neměli byste se pokoušet otevřít zamčené dveře v hotelu Krat před poražením bosse pojmenovaného Scrapped Watchman v druhé oblasti. Z preventivních důvodů by se hráči měli držet daleko od všech zavřených dveří v hotelu Krat. Studio pracuje na opravě.

- Závěrečné titulky Lies of P jsou hodně zajímavé. Naznačují, že po světě Pinnocchia bychom se mohli podívat do světa Čaroděje ze země Oz. Je zmíněna přímo hlavní hrdinka Dorotka a vidíme dokonce dívku, respektive její pruhované podkolenky a červené střevíčky. Vše odpovídá právě Dorotce.

- Začíná Tokyo Game Show! Společnost Capcom naplánovala online přenos, jehož hvězdou bude Dragon's Dogma 2. Dojde také na Resident Evil 4: Separate Ways, Resident Evil 4 (VR mód), Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy, Exoprimal a Street Fighter 6. Přenos začne na YouTube v 16:00.

- Ještě předtím, v 11:00 našeho času se o pozornost přihlásí Xbox, který slibuje prezentaci zaměřenou na hry, hry a zase hry. Sledovat můžete zde.

- Sony tento měsíc nabídne bundle standardní konzole PS5, bezdrátového ovladače DualSense a kódu ke stažení EA Sports FC 24 a Ultimate Team DLC. Bundle bude na trh uveden 29. 9. a dostupný bude po celé Evropě, na Středním východě, v Africe, Asii a Tichomoří a v regionech Latinské Ameriky.

- Tvůrce Prince of Persia, Jordan Mechner, prozradil, že třetí díl byl zrušen hned dvakrát: jednou v roce 1993 a podruhé v roce 2019. To zamrzí. Mechner s kolegy žádal Ubisoft o Prince of Persia 3 nespočetkrát a vytvořil kresbu, ve které vyjádřil svou vizi pro trojku. Některé vývojáře měl Ubisoft po posledním zrušení přesunout na Prince of Persia: The Lost Crown.

- SCS Software si připravují půdu na vydání mapového rozšíření se západním Balkánem. Nyní začala veřejná beta aktualizace 1.48.5 pro Euro Truck Simulator 2. Kromě oprav a změny pod povrchem přináší update nové město Terst u Jaderského moře v Itálii a aktualizaci italských měst Ancona a Bari.

- Embracer Group pokračuje ve škrtání výdajů. Po studiu Volition (tvůrci Saints Row) to odnáší Beamdog. Přitom autory Mythforce koupil švédský kolos teprve před necelými 18 měsíci skrz svou společnost Aspyr. Podle dostupných informací bylo propuštěno 26 zaměstnanců.

- Elon Musk si hodně přál mít cameo v Cyberpunku 2077, ale svou touhu dosti přehnal. Jednoho dne přerušil dabing své bývalé přítelkyně (a matky nejméně tří z Muskových nejméně 11 dětí) Grimes pistolí. Naštěstí šlo pouze o 200 let starou zbraň, ale řádně takto vyděsil zaměstnance studia CD Projekt RED. Dle nové biografie Waltera Isaaca měl Musk říct, že je ozbrojený, ale ne nebezpečný.