Thriller Detroit: Become Human slaví úspěch i roky po vydání. Generální ředitel francouzského studia Quantic Dream se pochlubil překonáním důležitého milníku.

Interaktivní filmový příběh má prodáno více než 10 milionů kopií. Hra vyšla v květnu/máji 2018 na PlayStation 4 s českými titulky a o rok později se dostala na PC. Na konci loňského roku bylo hlášeno přes 9 milionů kopií.

Guillaume de Fondaumière na sociální síti poděkoval všem, co si Detroit: Become Human zahráli. Bez nich by tohoto neuvěřitelného milníku nedosáhli.

Navzdory úspěchu je nepravděpodobné, že se dočkáme pokračování, protože studio se Sony, která byla vydavatelem, rozvázalo spolupráci a nechalo se koupit společností NetEase. PlayStation tak přišel o tvůrce zajímavých příběhů, jde o autory Fahrenheit (2005), Heavy Rain (2010) a Beyond: Two Souls (2013).

Místo Detroit: Become Human 2 vzniká Star Wars Eclipse. Akční adventura, která je zasazená do období Vrcholné Republiky, byla oznámena už v roce 2021. Od té doby čekáme na konkrétní detaily. Mezitím jsme četli o problémech při vývoji.

Pokud jste Detroit: Become Human ještě nehráli, tak na Steamu je do 14. 10. 2024 v 70% slevě za 11,99€. Případně celá kolekce tvorby tohoto studia stojí 22,01€. Sleva 76 %.