Veteráni Command and Conquer, kteří v roce 2020 dokončili Command & Conquer Remastered Collection, se přesouvají do první světové války v taktické strategii v reálném čase. Takže si příští rok budete moci užít nejen druhou světovou válku v chystaných titulech Company of Heroes 3 a Men of War 2, ale také tu méně tradiční.

Ve hře The Great War: Western Front sehrajete rozhodující roli v historii a převezmete velení na západní frontě v letech 1914 až 1919. Vyberete si frakci a dovedete své jednotky k vítězství.

„Postavte se do čela jednotek v krutých bitvách odehrávajících se v reálném čase a promýšlejte strategická rozhodnutí v tahovém režimu. Kopejte promyšlené zákopy a zkoumejte nové technologie, například jedovatý plyn a tanky. Vaše rozhodnutí budou mít zásadní a trvalý vliv na váš úspěch v boji. Přemýšlejte jako velitel. Zažijte historii nebo ji přepište,“ uvádí tisková zpráva.

„Jako velitel operačního prostoru zažijete strhující tahovou strategii, v níž budete řídit rozmístění sil, provádět výzkum a pečlivě zvažovat, jak rozmístíte své zdroje na západní frontě, kde o vítězství rozhoduje každý detail. Vedle toho se ujmete role polního velitele v dynamických bitvách v reálném čase, kde budete velet jednotkám v boji, budovat zákopy a provádět přímé útoky vysíláním pěchoty. Vybírejte si své bitvy a změňte chod dějin.“

„Dělostřelecké bombardování za sebou zanechává krátery, tanky, střelba a zákopy pustoší kdysi krásnou francouzskou krajinu. Pokud se v budoucnu vrátíte, všechny zákopy (nebo opevnění), které postavíte, zůstanou na svém místě. Svou roli hraje také proměnlivé počasí; s přibývajícími měsíci konfliktu se setkáte se změnou ročních období. Sníh a déšť budou mít vliv například na přesnost dělostřelectva a pohyb jednotek. Vítězství docílíte jen pečlivým plánováním s ohledem na okolní podmínky.“