Co by to bylo za Ubisoft Forward, kdyby se aspoň slůvkem nezmínila nějaká hra ze série The Division. Tentokrát nám společnost představila taktický akční trailer z The Division Resurgence a přestože se jedná o titul na mobil, dokáže příjemně překvapit.

Stejně jako ostatní předchůdci této série, i Resurgence se odehrává v New Yorku, kde panuje krize způsobená vypuknutím epidemie geneticky upraveného viru známého jako „dolar flu“.

Stejně jako zbylé hry je i mobilní verze kombinací multiplayerového zážitku a otevřeného světa, kde můžete prozkoumávat město a plnit mise jak sólově, tak i ve společnosti ostatních hráčů, i těch nepřátelských. Sám Ubisoft nový kousek popisuje jako „skutečný MMO zážitek“.

Ve skrze se jedná o RPG z pohledu třetí osoby v kombinaci akční střílečky s více hráči. Vašim cílem, co by agent uskupení Strategic Homeland Division, bude nastolit řád a pořádek a ochránit civilisty. Zkrátka nic až tak rozdílného oproti předchozím dílům. Abyste zde přežili bude potřeba prohledávat oblast, sbírat zbraně a vylepšovat si je.

Podstatný rozdíl bude nejen v ovládání, ale je zde připravena příběhová kampaň, PvE i PvP souboj a opět temná zóna. Po grafické stránce hra není nijak ochuzena a stále se dočkáme věrného zážitku.

Pokud vás ukázka, jež najdete výše zaujala, připravte své mobily na letošní podzim, kdy má tenhle kousek vyjít bezplatně pro Android a iOS. Už teď se lze předregistrovat a odemknout si speciální odměny v podobě NYC firefighter set a úplného zlatého setu zbraní.

Další novinky z Ubisoft Forward 2023 naleznete zde.