Společnost Warner Bros. Discovery, která vznikla sloučením WarnerMedia a Discovery, plánuje zásadně přepracovat svou produkci, což se má dotknout nejen filmů a seriálů, ale také videoher.

Informace pocházejí od zdrojů magazínu Variety. Ty tvrdí, že firma chce maximalizovat hodnotu značek divize DC Entertainment, což má mimo jiné znamenat více her s postavami ze světa DC. Zapojit by se tak mohl dlouho opomíjený Superman, dojít by ale mohlo i na Flashe. Nebo byste raději hru s Catwoman nebo Aquamanem?

Větší důraz na superhrdiny od DC je vidět už nyní. Ve vývoji jsou hry Gotham Knights ve WB Games Montréal, Suicide Squad: Kill the Justice League, v Rocksteady a Wonder Woman v Monolith Productions. Zapomenout nemůžeme také na autory bojových sérií Mortal Kombat a Injustice z NetherRealm Studios, kteří pracují na neoznámeném projektu.

Otázkou zůstává, jaká studia budou na budoucích hrách pracovat. Pokud Warner Bros. Discovery skutečně bude chtít více her v dohledné budoucnosti, tak by to mohlo znamenat akvizici nějakých zkušenějších týmů, stejně tak rozšíření stávajících tvůrčích celků.